Select Page

V tretjem razredu izvajamo po učnem načrtu 20-urni plavalni tečaj. Izvedli ga bomo v času od 30. 3. 2015 do 11. 4. 2015 v bazenu hotela Vital v Zdravilišču Dolenjske Toplice. Zadnji dan plavalnega tečaja bo v soboto,11. 4. 2015 (delovna sobota po šolskem koledarju).

Plavalni tečaj bo potekal strnjeno deset dni. Izvajal se bo od 12.00 do 13.40 . Vsak dan bomo imeli najprej dve ali tri ure pouka do 11.00, potem bomo odšli na kosilo. Po kosilu ob 11.30 bomo odšli na bazen. Nekatere prve ure bomo imeli tudi podaljšano bivanje, da učenci ne bodo preveč obremenjeni. V šolo se bomo vračali ob 14.00 . Ko se bomo vrnili v šolo, bomo pojedli bogatejšo sadno malico.

Plavalni tečaj bo organiziran v okviru pouka športne vzgoje. Večino finančnih stroškov tečaja pokrivata naša osnovna šola in MIZŠ, vaš prispevek bo znašal približno 25 €.

Učence bodo spremljali učitelji-vaditelji plavanja z naše šole.

Učenci naj imajo s seboj vsak dan suho brisačo in kopalke. Brisača in kopalke naj bodo v posebni torbi, ki jo bodo nosili s seboj na bazen. V torbi naj bo vrečka, kamor bodo dali mokre kopalke in brisačo po zaključku kopanja. Drugih rekvizitov za v vodo ne potrebujemo, ker bomo uporabljali svoje pripomočke za plavanje. Potrebujejo toplo kapo, ki jo bodo dali na glavo pri vračanju v šolo. Lahko imajo plavalne kape, predvsem jih priporočamo za dekleta z dolgimi lasmi. Šolske torbe bomo vsak dan potrebovali za pouk. S seboj imajo lahko tudi plastenke z vodo.

(Skupno 131 obiskov, današnjih obiskov 1)