Skoči na glavno vsebino

Tudi letos smo se vključili v projekt Jaz, ti, mi… za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje.

V šoli bomo vse do 19. 4. 2019 zbirali odpadne plastenke PET 01 in s tem pomagali zbrati čim več plastenk za humanitarni namen, ki letos poteka že peto leto in je namenjen ozaveščanju mladih o recikliranju odpadnih plastenk in krožnemu gospodarstvu ter zbiranju odpadnih plastenk PET za sofinanciranje nakupa monitorja za nadziranje vitalnih funkcij novorojenčka na Ginekološko-porodniškem oddelku Splošne bolnišnice Novo mesto.

Plastenke morajo biti ločene dosledno in pravilno. Biti morajo popolnoma izpraznjene, čim bolj stisnjene, če je le mogoče, zaprte s pokrovčkom, če jih ne zbiramo za kak drug namen. Zbiramo le odpadne PLASTENKE PIJAČ z oznako PET 01, saj morebitni ostanki druge vsebine v odpadnih plastenkah PET (olje, kis, prašek, mehčalec, šampon…) lahko otežijo njihovo predelavo.

V primeru, da je v vrečki druga odpadna embalaža (konzerve, pločevinke, karton…), ki ne spada v tokratno akcijo Jaz, ti, mi za Slovenijo, bo vzgojno – izobraževalni zavod izločen iz projekta.

Plastenke lahko učenci prinašajo v šolo vsakodnevno, kjer jih odložijo v smetnjak, v eko kotičku na razredni stopnji.

Plastenke lahko zbirate in hranite tudi doma v velikih vrečah za smeti (200 l in več) in jih do 22. 4. 2019, večje količine (najmanj tri velike vreče), dostavite na zbirno mesto podjetja Dinos v Novem mestu, Ljubljanska cesta 35.

Več

Dostopnost