Skoči na glavno vsebino

V letnem delovnem načrtu šole načrtujemo izpeljavo zimskega športnega dne, za učence 3. in 4. razreda, na Pokljuki. V prelepi zimski kulisi, razgledu slovenskih gora, na sodobnem športnem parku, bo potekal tradicionalni Šolski pokljuški maraton. Množična prireditev vsako leto privabi veliko šolskih otrok iz vse Slovenije. Tokrat smo se tudi mi odločili pridružiti tej športno-zabavni prireditvi, katera združuje smučarske teke, krpljanje, zimske pohode in druge zabavne aktivnosti na snegu.

Naši učenci bodo odšli na zimski planinski pohod na planino Javornik, po vrnitvi na prireditveni prostor, bodo sodelovali pri športnih animacijah. Vse dejavnosti bodo vodili usposobljeni vodniki organizatorja. Ves čas prireditve bo potekala tudi predstavitev Slovenske vojske in Garde ter Slovenske policije. Potegovali se bodo za različne nagrade organizatorja.

Športni dan bomo izpeljali na delovno soboto, 19. 1. 2019. Zbor pred šolo je ob 6.15, ko bomo vzeli šolsko malico, odhod avtobusa je ob 6.30. Učence bodo spremljali učitelji šole po predpisanih normativih. Program na Pokljuki bo potekal od 9.00 do 14.15. Predviden povratek v Dolenjske Toplice je ob 17.00.

Učenci naj bodo vremenu primerno športno obuti (pohodniški čevlji oz. zimski škornji ter gamaše) in oblečeni (smučarski komplet oz. kombinezon, kapa, rokavice,…). Obogateno šolsko malico bodo dobili pred odhodom, s seboj naj v nahrbtniku imajo še dodatno malico in pijačo (priporočam topel čaj v termovki). V vrečki, katero bodo pustili na avtobusu, naj imajo obleko za preobleči, če bodo mokri. Za ta dan bomo v šoli odpovedali šolsko kosilo. Strošek prevoza (cca. 9 evrov) boste starši poravnali po položnici.

Športni pozdrav!

Dostopnost