Skoči na glavno vsebino

Dolenjske Toplice, 14. 5. 2020

 

Drage učenke in učenci, spoštovani starši,

po zelo dolgi in nepričakovani prekinitvi pouka, ki je trajala vse od 16. 3. 2020, se zdaj počasi bliža čas, ko boste – vsaj nekateri – ponovno prestopili prag šole. Učenci od 1. do 3. razreda se v šolo vračate v ponedeljek, 18. 5. 2020. Teden zatem se jim boste pridružili še učenci 9. razreda in tisti učenci od 4. do 8. razreda, ki morate popraviti negativno oceno oz. imate nekatere druge učne specifike. Slednje bomo v šolo povabili mi oz. vaši razredniki. To bomo storili v naslednjem tednu, da se boste lahko pravočasno pripravili na ponoven vstop v šolo. Preostali učenci boste pouk še vedno opravljali na daljavo.
Želeli bi si, da bi se v šolo smeli vrniti prav vsi učenci, a je to v tem trenutku žal še neizvedljivo. Tudi za učence, ki se vračate v šolo, se bodo nekatere stvari spremenile, saj bo pouk potekal v manjših skupinah, ki bodo štele do 15 učencev. To pomeni, da smo morali nekatere matične oddelke razdeliti vsaj na dve skupini, ki bosta imeli pouk sočasno, a z dvema učiteljema in v ločenih učilnicah. Nekatere skupine so sestavljene tudi iz učencev obeh oddelkov. Zagotavljam vam, da bodo razredniki dnevno prisotni v obeh/vseh skupinah, saj se bosta učitelja po dogovoru zamenjala, tako da boste vsi učenci imeli stik s svojimi razredniki. Informacijo, v kateri učilnici boste imeli pouk in kdo bo vaš dodatni učitelj, vam bodo posredovali vaši razredniki pred ponovnim prihodom v šolo.
Šola bo ves čas zaklenjena, zato lahko starši svoje otroke pripeljete v jutranje varstvo ob 6.30 ali ob 7.00. Starši učence 1. razreda pripeljete na ploščad pred garderobo predmetne stopnje in učence 2. in 3. razreda na ploščad pred garderobo razredne stopnje.
Pouk se bo začel ob 8.20, vstop v šolo pa bo možen od 8.00 dalje (razen za jutranje dežurstvo ob 6.30 in 7.00). Učenci boste vstopali v šolo usmerjeno, v manjših skupinah in pod nadzorom učitelja. Na vstop boste počakali na dogovorjenih mestih pred garderobo razredne stopnje. Ves čas je potrebno upoštevati priporočeno osebno razdaljo.
Šolski prevozi bodo vozili po voznem redu, zjutraj le 2. vožnja in po pouku 1. in 2. vožnja. Učenci, ki uporabljate šolski prevoz, morate na avtobusu/minibusu nositi maske.
Iz šole boste učenci odhajali samo ob določenih urah, pospremili vas bodo učitelji, saj velja prepoved vstopanja v šolo za druge osebe.
Ure odhoda učencev iz šole:
–  med 13.10 in 13.20 (odhod domov po pouku in 1. avtobusa),
–  med 14.30 in 14.40 (odhod 2. avtobusa),
–  ob 15.15 odhod iz podaljšanega bivanja,
–  ob 16.00 odhod iz podaljšanega bivanja.

Vse druge informacije o poteku pouka in varnostnih ukrepih, ki jih bo šola izvajala za zagotavljanje varnosti učencev in delavcev šole, so vam na voljo v Protokolu ravnanja ob vrnitvi v šolo v času epidemije Covid-19 OŠ Dolenjske Toplice.

Želim vam mirne in prijetne dni in vas vabim, da še naprej spremljate obvestila na šolski spletni strani.

Ostanite zdravi vi in vaši najbližji.

 

                                                                                   ravnateljica Andreja Koščak, prof.

Prilogi:

Dostopnost