Skoči na glavno vsebino

Ko smo že mislili, da bo naše šolstvo potekalo še dokaj normalno, smo se že vrnili nazaj v domače šolske klopi. Ko pišeš, rešuješ naloge in prepisuješ s PowerPointov je občutek sicer enak, manjkajo samo tiste znane čačke po mizah in klepetanje sošolcev. Zdaj ko imamo več Zoom video klicev je vsaj občutek normalnega pouka bolj pristen kot je bil lansko leto. Sicer pa ima tudi delo od doma tudi pozitivne lastnosti; odpovedali so nam vsa ocenjevanja, ki bi se izvajala v tem tednu in sami si lahko izberemo kdaj bomo imeli malico ter kosilo (dokler ni med Zoom video klicem in je vse za šolo postorjeno). Seveda se marsikdo od nas že veseli da se stvari povrnejo v normalo, ampak nas naprej žene misel na bližajoče se jesenske počitnice.

Lana Furtula 9. b

Z 19. 10. 2020 smo ponovno začeli s šolanjem na daljavo. Tokrat je princip dela drugačen, saj imamo veliko več pouka preko videokonferenc, manj je invidualnega dela. Učitelji bolj striktno preverjajo naše delo, bolj zgodaj moramo vstati. Veliko preglavic nam povzročajo spletne učilnice, saj so preobremenjene, pogosto se sesujejo, ni dostopa do njih. Osebno mi je bilo 1. delo na daljavo bolj všeč, saj nisem velik ljubitelj videokonferenc in raje vse obveznosti naredim sam. Ima pa ta sistem tudi prednosti; več razlage in bolj dosledno opravljanje nalog.

Andraž Matoš, 9. a

Spet se je začelo delo od doma. Že od ponedeljka smo od 6. razreda naprej začeli delati od doma. Prvih nekaj dni se mi je zdelo, da nisem v resničnosti. Imam 2 do 3 Zoom konference na dan. Vsak dan dobim urnik za določen dan v tednu. Ko nimamo Zoom konference, moramo stvari delati sami. Meni je lažje preko Zoom-a, ker tam stvari naredim hitreje. Ni mi všeč, da so Arnes učilnice »štekale«, ampak so naši starši potem dobili navodila na elektronske naslove in smo vseeno lahko rešili naloge. Moj najljubši del dela od doma so Zoom konference, saj se slišim s prijatelji in učitelji, hkrati pa lahko uživam v udobju doma. Moj delovni dan traja do okoli enih popoldne. Želim si, da se čimprej vrnemo v šolske klopi, saj ni prijetno pisati teste od doma. Ker delamo od doma, je pomembno, da se veliko gibamo. Učna ura športa je bila zelo zanimiva, ker sta bila učitelja športa v telovadnici, mi pa doma. Če na splošno povzamem, mi ni všeč, da delamo od doma, ampak imamo vsaj več videokonferenc. Vseeno pa imamo sedaj 10-krat manj dela, zato bomo morali nadoknaditi kasneje.

Maj Gimpelj, 7. b

Dostopnost