Skoči na glavno vsebino

In se je zgodila. Nismo obupali in nismo se predali trenutnim razmeram. Vztrajali smo in uspelo nam je. Naša letošnja e-novoletna prireditev je bila zaradi nepredvidenih razmer posneta vnaprej. Posnetki so delno nastajali že na začetku šolskega leta in nato pri učencih doma, učitelji pa smo jih kot skupek aktivnosti uredili v zanimive predstavitve. Letos je torej, kot pravita voditeljici prireditve, Valentina Zamorano Matkovič in Maša Čuk, »itak vse e«. Da, prav ste prebrali – voditeljici.

V samo prireditev nas, kot se spodobi za prireditve, kjer se predstavljajo talenti, s himno Evrovizije popelje Tim Kukman s svojo trobento. Po prijaznem nagovoru gospe ravnateljice in gospoda župana nam učenci Gledališkega kluba predstavijo, kaj vse se na Zoom-ovih učnih urah lahko zgodi in kakšen bonton takrat velja. Kako je bilo videti življenje v pradavnini, so s simpatično animacijo prikazali Mija, Jaša in Miha Pavlin. V svoji točki je spretno vihtenje palice prikazala Zoja Mujič, v deklamaciji in uprizoritvi pesmic pa so se predstavili najmlajši učenci, Lovro Jordan, Eva Lavrič in Žan Pečak. Pesem Zlata ladja so animirali učenci iz 3. b razreda. Tudi na pravljice nismo pozabili – v božično vzdušje nas ponese Leon Tomažin, ki nam predstavi Andersenovo pravljico, v kateri s starim hrastom doživimo prelepo božično jutro. S senčnimi lutkami je glasbeno pravljico Peter in volk uprizoril Urban Žlak. Kot glasbeni virtuozi so se pred kamero predstavili Leon Gimpelj na kitari, brata Žiga Vrtar na trobenti in Žan Vrtar na bas kitari. Miha Pavlin se nam ponosno predstavlja s svojim videospotom, v katerem zaigra in zapoje v družbi brata in sestre, Jaše in Mije. Tudi plesali smo na daljavo. Kako je to videti, na prireditvi predstavljajo četrtošolke, plesalke interesne dejavnosti Plesni Živžav. Predstavljamo tudi ustvarjanje učencev Erasmusovega kluba Kreativnost, ki so pisali pozitivna sporočila na maske in izdelali namizno dekoracijo, punčke iz ličkanja. Za zdravje so s svojimi sadnimi umetninami poskrbeli prvošolci, učenci predmetne stopnje pa nas popeljejo v e-galerijo. Nadaljujemo s pevskimi in plesnimi talenti. Na kitari se nam je zopet predstavila Anja Janežič, na klavirju in s pesmijo Ilona Čih Zupančič, s plesom Lana in Tamara Blatnik ter Maj Gimpelj, s pevko točko pa tudi Zoja Farič. Kako smo letos preživeli Tradicionalni slovenski zajtrk v svojih domovih, predstavljamo s fotoutrinki. Na prireditvi se s svojima točkama predstavita tudi dve partnerski šoli Erasmusovega projekta Bodimo kreativni in se učimo z umetnostjo. Portugalska šola se predstavlja s svojim zborom, romunska pa s pesmimi o jeseni v angleškem jeziku. No, pripovedovanja pravljice v angleškem jeziku so se lotili tudi tretješolci. Prireditev zaključimo z e-voščili in voščilnicami, ki jih za vas predstavi Matic Udovič.

Da je prireditev vendarle nastala, se najprej zahvaljujemo vsem učencem, ki so kljub obilici šolskega dela našli čas in prispevali svoj del k tej letošnji e-celoti. Brez vas in vaših staršev, ki so vam pomagali od doma, prireditve ne bi bilo. Prav tako pa je ne bi bilo brez učiteljev OŠ Dolenjske Toplice, ki smo (na daljavo) dobro sodelovali in oblikovali končni izdelek: mag. Urška Bučar, prof., Dejan Žnideršič, prof., Jasmina Kokalj, prof., Nina Pavlin, prof., Ana Marija Resnik, prof., in Robert Kohek, prof.

Naj vas sedaj vse povabimo k ogledu naše e-novoletne prireditve na šolski spletni strani.

Upamo, da vam bo popestrila te praznične dneve, hkrati pa vam želimo srečno, zdravo in uspešno leto 2021!

mag. Urška Bučar, prof.,

Jasmina Kokalj, prof.

Dostopnost