Tradicionalni slovenski zajtrk obeležujemo na dan slovenske hrane, ki je vsako leto tretji petek v novembru. Letošnje leto je posebno v vseh pogledih, zato smo zajtrk, ki vključuje kruh, maslo, med, mleko in jabolko izvedli drugič. Tokrat v šoli, in sicer v petek, 11. junija 2021.

Z zajtrkom želimo osveščati o pomenu in prednostih lokalno pridelane oziroma slovenske hrane, o pomenu kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane ter o pomenu rednega in zdravega prehranjevanja. K temu sodi tudi pomembna zdrava vsakodnevna navada, da dan začnemo z zajtrkom, saj je to tisti obrok, ki telo oskrbi s potrebno energijo in hranilnimi snovmi. Tradicionalni slovenski zajtrk daje poseben pomen domači in lokalno pridelani hrani slovenskega porekla. Tako so naši učenci prvo šolsko uro namenili slovenskemu zajtrku in se znotraj razreda pogovarjali o pomenu lokalno pridelane hrane, kmetijstva ter čebelarstva. Zajtrk z medom – super dan!

 

Organizatorka šolske prehrane Špela Murn, mag. prof.