Skoči na glavno vsebino

Zjutraj smo ob 7.00 odšli na zajtrk, ob 7.30 pa že na avtobus, ki nas je odpeljal na Peloponez. Na poti do Epidaurovega teatra smo se peljali čez Korintski prekop, ki povezuje Jonsko in Egejsko morje. 

Izvedeli smo, da v teatru ne potrebujejo mikrofona, saj ima središče odra posebno akustiko in se skoraj vsi glasovi slišijo tudi do vrha. To smo tudi preizkusili in dokazali. Grški učenci so nam z igro predstavili definicijo tragedije, nato pa so igro ponovili tudi učenci naše mobilnosti, med njimi tudi Matic. Z avtobusom smo se odpeljali do Agamemnonove grobnice in se povzpeli na staro grško mesto Mikene. Vhod v Mikene krasita dva leva. To je bilo središče mikenske dobe. Poslušali smo Homerjevo zgodbo o trojanskem konju in borbi za prelepo Heleno.  

 

Sledila je delavnica, na kateri smo izdelovali lutko iz gline, ki je bila leta 2004 maskota olimpijskih iger v Atenah. Imenuje se Plagona. V trgovini smo si lahko kupili tudi spominke. Nazadnje smo se ustavili v Nafpliu, ki je bilo nekoč glavno mesto Grčije. Sprehodili smo se po starem mestnem jedru in se z avtobusom odpeljali nazaj do Aten. 

Najbolj me je navdušila akustika v Epidaurovem teatru, pa tudi pokrajina mi je bila zelo zanimiva, še posebej danes, ko je bil tako lep sončen dan.  

Tia Globokar, 7. a

Dostopnost