Skoči na glavno vsebino

V tednu mobilnosti, ki je pod sloganom »Kako je avtomobil postal sovražnik dobrega življenja« potekal od 16. 9. do 23. 9. 2022, smo v vrtcu Gumbek izvajali različne dejavnosti v povezavi s trajnostno mobilnostjo. Pogovarjali smo se o vrstah prometa, prometnih sredstvih, o varnosti v prometu ter o trajnostnih načinih potovanja v povezavi z vplivom izpušnih plinov na okolje.

V četrtek, 22. 9. 2022, smo izvedli dan brez avtomobila. Ta dan je bilo parkirišče ob vrtcu zaprto, saj so se na njem odvijale različne gibalne dejavnosti za otroke. Otroci so se s poganjalčki, skiroji in kolesi vozili po prometnem poligonu na parkirišču ter pred vrtcem, risali so s kredami po slikovnih predlogah, se igrali gibalne in rajalne igre, tekli in se urili v hitri hoji ter visokem in nizkem štartu na stadionu, igrali so se gibalno – rajalne igre ter s padalom izvedli in doživljali sodelovalno – gibalno igro Morje. Dogajanje smo popestrili z glasbo, ob kateri smo lahko zaplesali.

Starše smo povabili, da so se na ta dan s svojimi otroki v vrtec odpravili peš, ali s kolesi in tako so tudi oni aktivno sodelovali v tej akciji.

Maja Plantan, vzgojiteljica

Dostopnost