Skoči na glavno vsebino

Govorilne ure v oktobru

Spoštovani starši,

v torek, 11. 10. 2022, bomo imeli govorilne ure na več načinov:

–    lahko se jih udeležite v živo v šoli,

–    lahko se jih udeležite na daljavo preko Zoom aplikacije.

V spletni učilnici oddelka – zavihek ODDELČNA SKUPNOST je objavljena razpredelnica za vpis staršev. Prijavite se z uporabniškim imenom in geslom (AAI prijava), ki jih imajo učenci za vstop v spletno učilnico.

Prosimo vas, da zabeležite svojo namero za govorilne ure. Izbirate lahko med:

a) v živo v šoli,

b) na daljavo preko Zoom-a.

Svojo izbiro določite s klikom na krogec pred zapisom. IZBIRO TERMINA IN NAČINA GOVORILNIH UR POTRDITE S SHRANI MOJO ODLOČITEV.

Število terminov za izvedbo govorilnih ur v živo in preko Zoom-a je omejeno.

Za starše učencev 8. a in 8. b razreda je v torek, 11. 10. 2022, roditeljski sestanek. Tema sestanka je Šola v naravi. Začetek sestanka je ob 16.00.


TOM telefon

»Tom telefon potuje, otroke obiskuje«

Tom telefon® je 17. 5. 2022 pričel vseslovenske akcijo »Tom potuje, otroke obiskuje« s katero obeležujemo mednarodni dan otroških telefonov. V akciji sodeluje tudi naša šola. Z akcijo bi nam radi sporočili, da nobena težava ni prevelika ali premajhna za pogovor. V ta namen TOM nahrbtnik potuje po Sloveniji in obiskuje osnovne šole. TOM nahrbtnik nas bo opomnil, da lahko anonimno in brezplačno kontaktiramo TOM vsakič, ko imamo vprašanje ali potrebujemo pogovor. Zaključek akcije je 20. 11. 2022 na rojstni dan TOM telefona®.  

Na naši šoli bo gostoval 7 dni, v času od 11. 10. do 17. 10. 2022. Učenci bodo v tem času spoznali Tom telefon® in njegove dejavnosti. Z delavnicami  želimo otroke in mladostnike spomniti, da nam pogovor lahko pomaga, da se počutimo lažje, se razbremenimo, umirimo in dobimo občutek, da v stiski nismo sami. S pogovorom problem pogosto postane manjši, bolj obvladljiv, stvari, ki so se prej mogoče zdele nerešljive, postanejo rešljive. Veliko hitreje in lažje najdemo rešitev, bolj jasno vidimo, kaj bi bilo dobro narediti in kako lahko v težki situaciji poskrbimo zase.

Dostopnost