Skoči na glavno vsebino

V sredo, 16. 11. 2022, smo bili na šoli že zelo praznično razpoloženi. Pripravljali in izdelovali smo izdelke, ki jih bomo predstavili in tudi prodajali na prednovoletnem bazarju, katerega datum se hitro bliža.

Učenci se s svojimi razredniki na ta dan temeljito pripravijo. Poiščejo zanimive ideje, nekateri že izdelajo vzorčne izdelke, da se lažje odločijo. Naredijo zbirnik materiala, ki ga bodo potrebovali. Za vse oddelke  od 1. – 9. razreda potem preko šole nabavi vodja Helena Jordan. Trudimo se, da uporabimo veliko naravnih gradiv, da marsikaj prinesemo od doma, mogoče poprosimo mizarja, da nam kaj podari ali pa šiviljo.…

V letošnjem letu smo začeli sodelovati z ekipo članic Ustvarjalke, ki deluje v Društvu upokojencev naše občine. Tri njihove članice so priskočile na pomoč v 7.a, za kar se jim iskreno zahvaljujem. Kot se je  izkazalo, se bodo srečanja nadaljevala z aktivnostmi, ki jih bodo pripravile. Vključili jih bomo v interesne dejavnosti, ki spodbujajo razvijanje ročnih spretnosti.

Podjetniški dan je potekal zelo delavno. Vsi učenci so bili v delo vpeti kar nekaj ur. Vendar je čas minil zelo hitro. Vse oddelke sem obiskala in fotografirala njihove izdelke, na katere so otroci zelo ponosni. Njihov izbor je viden na spletni strani šole. Naštejem naj jih samo nekaj, da se občuti njihova raznolikost: voščilnice, figure iz volne, palčki iz odpadnega materiala, obeski iz lesa, slike z vžiganjem, obeski za ključe, igrače, torbice, drobna darilca, stojala za svinčnike, namizne dekoracije, svečke, sestavine za piškote, …in še marsikaj.

Ko so izdelki narejeni, jim bodo učenci določili ceno, izdelali cenik, morda tudi reklamo in se pripravili na prodajo. Na stojnicah se jih bo zvrstilo kar neka j– vsi radi prodajajo. Tako pridobljena sredstva namenijo za  šolo v naravi, izlet, valeto,… zato je motivacija velika, pričakovanja pa tudi.

Vsa pohvala gre učiteljem, ki otroke usmerjajo, jim omogočajo varno in ustvarjalno delo.

Naše delo želimo prikazati širši javnosti, zato vas toplo vabimo na prednovoletni bazar, kateremu se letos pridružuje tudi vrtec.

Se vidimo.

Helena Jordan, prof.

Dostopnost