Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek smo ob 9.15 odšli izpred hotela. S podzemno železnico smo se odpeljali do naravoslovnega muzeja, kjer smo si ogledali kosti živali, minerale, diamante, okostja, fosile, najstarejše drevo na svetu in nastanek Zemlje. Sledilo je kosilo ter ogled muzeja voščenih lutk Madame Tussauds. Tam smo se slikali z znanimi športniki, igralci, pevci …

Po kosilu smo se odpravili na London Eye ter opazovali celoten London iz boljše perspektive. Bilo je zelo lepo.

Peš smo se odpravili proti Shakespearovemu gledališču in katedrali sv. Pavla. Sledila je večerja ter odhod proti hotelu.

Učenci, 8. a in 8. b

Prvi dan zimske šole v naravi na Soriški planini

Končno je prišla težko pričakovana zimska šola v naravi. V ponedeljek, 6. 3. 2023, smo se zjutraj ob 8.20 odpeljali proti Soriški planini. Ker smo bili lačni, smo se na poti ustavili, da smo pojedli malico. Na Soriško planino smo prišli malo po 11. uri. Pričakalo nas je sneženje in megla.

V hotelu Lajnar smo zasedli vse sobe. Po kosilu smo odšli na smučišče, kjer smo pokazali svoje smučarsko znanje. Učitelji so nas razdelili v skupine in začeli smo z učenjem smučanja in igrami na snegu. Nekateri so že kar dobro smučali, posamezniki pa so bili prvič na smučeh.

Po smučanju smo odšli v hotel na malico. Potem nam je učitelj predstavil deset FIS pravil smučanja, da jih bomo upoštevali na smučišču. Vsaka soba je narisala plakat s predstavitvijo svoje skupine, ki smo ga nalepili na vrata sobe. Po večerji smo šli na nočno kepanje. Družbo nam je delalo sneženje in nočne lučke, da smo se vsaj videli.

Ko smo se vrnili v hotel, smo opravili večerno tuširanje in se pripravili na spanje. Prvi dan je bil zelo zanimiv in zabaven. Upamo, da bo tako tudi v prihodnje.

Učenke 5. a

Dostopnost