Skoči na glavno vsebino

V soboto, 22. aprila 2023, je bila Osnovna šola Dolenjske Toplice gostiteljica 59. državnega tekmovanja za Vegovo priznanje iz matematike.

Državno tekmovanje osnovnošolcev v znanju matematike je eno najstarejših tekmovanj slovenskih osnovnošolcev v znanju katerega izmed šolskih predmetov, saj je bilo prvo, tedaj še republiško, tekmovanje organizirano že v šolskem letu 1964/1965.

Na izvedbo tekmovanja smo se na šoli dobro pripravili. Za mentorje in tekmovalce smo s pomočjo donatorjev pripravili priložnostna darila, uredili prostor za druženje v knjižnici, popestrili šolske prostore z modeli in plakati, ki so nastali na dnevu dejavnosti, ter z učenci izvajali razne zanimive matematične aktivnosti.

Za vse sodelujoče smo pripravili kratek kulturni program. Ravnateljica šole Andreja Koščak in predstojnica območne enote Novo mesto Zavoda za šolstvo Andreja Čuk sta prijazno pozdravili tekmovalce in jima zaželeli čim boljši uspeh na tekmovanju. Tekmovanja so se udeležili učenci 6., 7., 8. in 9. razreda, ki so imeli najboljše rezultate na regijskem tekmovanju. Skupno število tekmovalcev je bilo 89. Našo šolo so zastopali kar štirje učenci. Dosegli so zelo lepe rezultate. Kar trije učenci so prejeli srebrno Vegovo priznanje:  Vid Lavrič, Miha Mihalič in Lev Pavlin.

Pri organizaciji tekmovanja so nam priskočili na pomoč: Šporar Janez s.p., Jernej Roglič s.p., Akrapovič d.d, Rotary klub Dolenjske Toplice, Barjans d.o.o., Berryshka d.o.o., Terme Krka d.d., Pigo d.o.o, Slorest d.o.o. in članice Društva upokojencev Dolenjskih Toplic.

Vsem se iskreno zahvaljujemo za njihov prispevek.

Za na konec bi dodali še naslednjo misel: »Matematika je kot glasba, predvsem zato, ker moraš vložiti veliko kreativnost in truda, da dosežeš njeno lepoto in jo usvojiš.«

Aktiv matematikov OŠ Dolenjske Toplice

Dostopnost