Skoči na glavno vsebino

Osnovna šola Dolenjske Toplice že več let sodeluje v projektu Zdrava šola in projektu Simbioza skupnost. Projekta se med seboj dopolnjujeta in prepletata, saj med drugim oba spodbujata gibanje, skrb za duševno zdravje in medgeneracijsko sodelovanje.

S tem namenom smo tudi letos v mesecu maju sodelovali v vseslovenski gibalni akciji Simbioza GIBA in jo izvedli v tednu od 15. 5. do 19. 5. 2023. Učiteljice razredne stopnje (od 1. do 5. razreda) in učitelja športa smo v šolo povabili stare starše, da so se pridružili svojim vnukom in vnukinjam pri uri športa. Ure pouka so se od razreda do razreda po vsebini razlikovale. Gibali smo se ob različnih športnih igrah, plesu in na pohodih v bližnji okolici šole.

Kljub deževnemu vremenu so se stari straši na naše vabilo odzvali v velikem številu in se aktivno vključili v gibalne dejavnosti.

Pričarali smo si zadovoljstvo v srcu, nasmehe na obrazu in vsi skupaj zavestno naredili nekaj za svoje zdravje in dobro počutje.

Še en dokaz, da nam vreme ne more preprečiti dobrega razpoloženja in gibanja, ki je življenjska potreba vsakega človeka. Opaziti je, da se pomena skrbeti za zdravje zavedajo vse generacije. Spodbujajmo drug drugega h gibanju še naprej, saj so najrazličnejše gibalne dejavnosti tudi družabni dogodki, ki dobro vplivajo na naše duševno zdravje.

Špela Mrvar, prof.

Dostopnost