Skoči na glavno vsebino

V  mesecu maju smo na Osnovni šoli Dolenjske Toplice sodelovali v vseslovenski gibalni akciji Simbioza GIBA.Izvedli smo jo v tednu od 20. 5. do 24. 5. 2024. Babice in dedke smo povabili v šolo, da so se pridružili svojim vnukom in vnukinjam pri uri športa. Ure pouka so se od razreda do razreda po vsebini razlikovale. Gibali smo se ob različnih športnih igrah, plesu in na pohodih v bližnji okolici šole. Pričarali smo si zadovoljstvo v srcu, nasmehe na obrazu in vsi skupaj zavestno naredili nekaj za svoje zdravje in dobro počutje.

Špela Mrvar, prof.

UTRINKI IZ SIMBIOZE GIBA Z BABICAMI IN DEDKI

Danes, 20. 5. 2024, smo imeli šport z babicami in dedki v sklopu Simbioze giba. Bili smo zunaj. Najprej smo učenci tekli tri kroge, babice in dedki pa so dva kroga hodili. Nato smo se v krogu ogreli. Potem smo imeli postavljene različne naloge. Jaz in moja babi sva najprej metali vorteks. Babici je šlo zelo dobro. Nato sva igrali badminton, podajali  sva si žogo, vrteli obroče in na koncu sva skakali med lestvijo, ki je bila na tleh. To športno uro sem se imela zelo lepo in moja babi tudi.

Iza Hribar, 4. a

SIMBIOZA GIBA, DRUŽENJE Z DEDKI IN BABICAMI

V ponedeljek, 20. 5. 2024, so nas obiskali dedki in babice. Pri nas so bili eno šolsko uro. Ta projekt se imenuje Simbioza giba.

Dobili smo se na igrišču. Najprej nas je učitelj razvrstil v vrsto in nas vse lepo pozdravil. Rekel nam je, da učenci odtečemo tri kroge, babice in dedki pa dva kroga. Po napornem teku smo pričeli z ogrevanjem. Babice in dedki so prve vaje z lahkoto naredili. Ko pa smo prišli do sklec, se jim je ustavilo. Gimnastične vaje so jim šle kar dobro. Ko smo se zbrali, nam je učitelj razložil, katere naloge bomo opravljali. Jaz, moja babica in dedek smo šli igrat košarko. Pridružilo se nam je še nekaj drugih udeležencev. Ni nam uspelo dokončati igre, saj je ura zelo hitro minila in nismo imeli časa za ostale dejavnosti.

Mislim, da je bila babicam in dedkom ura zanimiva. Te dejavnosti so bile tudi meni všeč.

Jan Lavrič, 5. a

Dostopnost