Select Page

img 1975V soboto, 11. 5 .2013, smo navkljub slabemu vremenu, izpeljali  prireditev v povezavi s ŠPORT ŠPASOM. Dejavnosti so se izvajale znotraj šolskih prostorov, pohod z dežniki pa je potekal po šolskem okolišu.

Ta dan smo izvedli DAN ODPRTIH VRAT NAŠE ŠOLE. Vključili smo elemente prednostne naloge Zdrav življenjski slog  in slogan organizatorja DAN DRUŽENJA IN GIBANJA VSEH GENERACIJ.

Program dela je bil sestavljen zelo raznoliko. Prepletale so se vsebine okoljevarsta, testiranja za Športno vzgojni karton, zdravega gibanja in kontroliranja sladkorja ter krvnega tlaka, zdravega prehranjevanja, čebelarstva, na analizatorju  telesne sestave smo si lahko izmerili telesno sestavo,… na ogled je bilo reševalno vozilo, gasilski avto, policijski avto, posladkali smo se na stojnici dobrot kmečkih žena… V našo sredo smo povabili Boštjana Šimuniča, topliškega atleta, ki je naš kraj in Slovenijo popeljal v svet z udeležbo na olimpijskim igrah. Mag. Boštjan nam je pripovedoval o svoji športni poti in nam dal napotke za zdrav način življenja.

img 2008Že sama prijavnina je bila zanimiva, saj so morali udeleženci prinesti izpolnjeno prijavnico in plastičen zamašek. Po pozdravnem nagovoru ravnateljice in župana, je sledil BODI FIT ODMOR za vse udeležence in malica. Po malici pa smo vsi odšli na pohod z dežniki.

Imeli smo srečo, saj smo se nazaj v šolo vrnili z zaprtimi dežniki. Učenci 1. triade so potem tekmovali v štafetnih igrah proti staršem, učenci 2. in 3. triade pa so se pomerili  v nogometu, odbojki in med dvema ognjema. Seveda ni manjkalo glasnih navijačev in dobre glasbe.

Na stojnicah gasilskega društva smo si ogledali gasilske pripomočke, obleko…, policist nam je pokazal znake, pripomočke, ki jih uporabljajo pri svojem delu,  medicinske sestre so merile krvni sladkor in krvni tlak, izmerili so telesno maso, na stojnicah zdrave prehrane so nas čakala jabolka, korenčkov sok, sok rdeče pese, korenček, sveža paprika, redkvica, posladkali smo se z medom. Ker smo porabili veliko energije, so nam podeželske žene spekle različna peciva. Zelo oblegana je bila postaja, kjer smo izvajali meritve za športno vzgojni karton. Udeleženci so svoje rezultate lahko primerjali s slovenskim povprečjem.

Za konec pa smo podelili priznanje najmlajši udeleženki (1 leto in pol), najstarejšemu udeležencu (63 let) in najštevilčnejši družini (5 članov), zaplesali v živahnih ritmih ter se zadovoljni poslovili. Fotografije bodo objavljene v fotogaleriji, več o vseslovenski prireditvi 6. DAN DRUŽENJA IN GIBANJA VSEH GENERACIJ pa lahko najdete na: www.sportspas.si.

Tatjana Gorenc

(Skupno 166 obiskov, današnjih obiskov 1)