Select Page

Pred prvo adventno nedeljo so učenci in učitelji pripravili ustvarjalne delavnice v sklopu dneva odprtih vrat šole, da bi se s starši in drugimi obiskovalci družili ob izdelovanju prazničnih izdelkov.

Obiskovalce so kot vsako leto pričakale delavnice, kjer so se lahko poučili o zanimivih načinih, kako porabiti naravne in odpadne materiale. Poleg različnih tipov voščilnic so izdelovali tradicionalne adventne venčke iz smrečja in ciprese, iz ostankov papirja so ustvarjali darilne vrečke in se učili posebne tehnike pletenja papirnatih tulcev. V lesni delavnici so izdelovali snežake, reciklirali pa so tudi stare majice in jih spreminjali v uporabne torbe. Ostanke volne so porabili za izdelavo zapestnic in kapic s cofom, kosi pisanega platna pa so postali ljubki klobučki za bucike in šivanke, ki jih nikoli ni pri roki, ko jih potrebujemo. Iz steklenih kozarcev so nastajali zasneženi svečniki, pločevinke pa so z novo preobleko postale krasni lončki za barvice in podobno drobnarijo.

Posebna delavnica je bila namenjena predstavitvi tekočega Erasmus+ projekta, katerega cilj je povezati mlade, ki jih zanima podjetništvo. Ker smo EKO-šola in se uspešno ukvarjamo s čebelarstvom in vrtičkarstvom, se je projektna skupina odločila, da bo taka tudi njihova podjetniška ideja. Danes so izdelovali glinene posodice za milo. To bodo prav tako izdelali sami in bo obogateno s pridelki domačega zeliščnega in medenega vrta. Izdelek bo predstavljal slovenske vrednote in vrednote šole, ki nas kot zdravo šolo odlikujejo. Izdelki bodo predstavljeni prijateljskim šolam iz tujine ter bodo v okviru projekta tudi naprodaj.

Prihajajoči praznični čas je lahko čudovit izgovor za druženje in ustvarjanje. Današnje delavnice pa so pokazale, da za to ne potrebujemo veliko. Le nekaj odpadnega ali naravnega materiala ter malo domišljije in dobre volje.

Hvala vsem, ki ste nas obiskali!

Fotografije so na ogled v galeriji.

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)