Select Page

SLO zajtrk 2

V petek, 15. 11. 2013, bomo obeležili Dan slovenske hrane.

V ta namen bodo v petek ob prihodu v šolo učence čakale stojnice naše domače hrane, s katerih si bodo lahko kulturno postregli, in tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo sestavljen iz črnega kruha, masla, medu, jabolka in mleka. Vsa živila bodo slovenskega izvora, med pa celo od čebel iz okolice naše šole.

Želimo vam sporočiti, da je pomembno, da je hrana, ki jo uživamo, čim bolj lokalna in pridelana na čim bolj naraven način, kar omogoča zmanjšana pot od pridelave do krožnika.

Hkrati želimo poudariti izjemen pomen zajtrka, saj ga večina učencev danes zapostavlja.

Da bi se kar najbolje pripravili na Dan slovenske hrane, so učenci sredino razredno uro posvetili prehrani.

Ne pozabite: »Cenimo in kupujmo domačo hrano!«.

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)