Select Page
Ste vedeli, da več kot 100 držav iz celega sveta vsako leto drugi torek v mesecu obeleži DAN VARNE RABE INTERNETA? Prvič je tak dan potekal leta 2004.
Če se na splet podajaš kar iz udobnega naslanjača svoje dnevne sobe, to še ne pomeni, da si na spletu tudi varen.
Z uporabo spleta in vse bolj popularnih različnih družabnih omrežij se danes srečuje že vsak, zato je pomembno, da poznamo načela varne rabe in da za njihovo uporabo vedo naši starši!
Ste vedeli, da obstaja starostna meja za uporabo družabnih omrežij? Na primer za uporabo Gmaila, Facebooka ali Instagrama je starostna meja 13 let! Se je držite?
Ali pri uporabi omrežja nastavljate zasebnost? Pazite, kaj o sebi napišete, objavite in pri tem razmišljate, kdo te objave vse lahko vidi? Kar objavite na spletu, to tam tudi ostane. Včasih nas trenutek slabe volje ali prevelike razigranosti lahko veliko stane.
Tako, kot pazimo na svojo zasebnost, moramo spoštovati tudi zasebnost drugih in jih preko objav na spletu ne smemo žaliti.
Uporaba pravih imen in uporaba dobrega zaščitnega gesla je zelo pomembna. Gesla ne izdamo nikomur, saj ti nezaželena oseba lahko ukrade identiteto in v tvojem imenu objavlja neprimerne vsebine, kar moramo takoj prijaviti!
Kadar se odpravljamo na počitnice, ni dobro objavljati fotografij naših dogodkov, saj tako razne tatove opozarjamo, da v naši hiši nikogar ni doma.
Več o varni rabi interneta si preberite na spletnih straneh safe.si.
Iskanje informacij na spletu je za učenje dobrodošlo. Zavedati pa se moramo, da število prijateljev na družabnih omrežij v nobenem primeru ne more nadomestiti prijateljev, s katerimi deliš nasmehe ob pravi igri in druženju v naravi.
(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)