Select Page

PODROBNEJŠA  NAVODILA ZA ŠOLSKO DELO NA DALJAVO (2. teden)

Spoštovani starši,

v naslednjem tednu nadaljujemo z delom na daljavo. Za vsa učna gradiva in podrobnejša navodila za učence ter vračanja gradiv uvajamo spletne učilnice, ki bodo narejene po oddelkih. Na spletni strani šole je ustvarjen nov zavihek DELO NA DALJAVO, ki je vstopna točka za spletne učilnice in vsa ostala obvestila za delo.

Zato vam bodo razredniki čez vikend poslali podatke za AAI prijavo za vašega otroka, s katero se boste vi in vaš otrok prijavili v spletno učilnico. Prosimo vas, da se do ponedeljka zjutraj vpišete v spletne učilnice. Zato vam obvestilo za delo v spletnih učilnicah izjemoma pošiljamo čez vikend, da bo delo v prihodnjem tednu hitreje steklo.

Delo v spletnih učilnicah je lahko tudi interaktivno zastavljeno, zato bodo imeli učenci možnost, da pošiljajo izdelke tudi nazaj učiteljem. Za komunikacijo z učitelji uporabljajte njihove elektronske naslove. Nekaj časa bo to eden izmed prednostnih načinov komunikacije.

Obveščanje trikrat na teden (ponedeljek, sreda in petek) bomo obdržali. Razredniki vam bodo preko elektronske pošte poslali kratka navodila za delo vaših otrok doma. Sprememba tukaj je le, da bomo sedaj pošiljali navodila za delo po urniku za dva dni vnaprej. Navodila za neobvezne izbirne predmete, dodatni pouk, dopolnilni pouk in ISP bo samo v spletnih učilnicah. Uporabijo naj jih učenci, ki so v njih vključeni.

Opažamo, da zaradi preobremenjenosti  strežnika, prihaja do zamikov oz. zamud pri prejemanju navodil preko elektronske pošte in ravno zato bomo pošiljali navodila za 2 dni.

Sporočila z navodili in vsebinami za delo ter samostojno učenje vam bodo razredniki poslali ob ponedeljkih, sredah in petkih do 9.00. V vmesnih dnevih bodo imeli otroci dovolj časa, da naloge opravijo. Gradiva bodo pripravljena tako, da bodo učenci lahko pri delu samostojni.

Trudili se bomo, da bo delo na daljavo zastavljeno tako, da bodo učenci večinoma lahko samostojno opravljali naloge, vas starše pa prosimo za pomoč pri podajanju navodil in spodbujanju pozitivnega učnega okolja.

V teh kriznih časih je pomembno sodelovanje in medsebojno razumevanje. Zavedamo se, da vsi učenci nimajo enakih pogojev in motivacije za šolsko delo, zato se bomo trudili za zmerno količino poslanih nalog, da vam ostane čas za družinsko življenje in sproščeno preživljanje prostega časa z vašimi otroki.

V želji, da ostanete zdravi vi in vaši otroci, vas lepo pozdravljamo.

ravnateljica Andreja Koščak, prof.,

kolektiv Osnovne šole Dolenjske Toplice

(Skupno 671 obiskov, današnjih obiskov 1)