Select Page

VESELA ŠOLAŠolsko leto se hitro bliža h koncu, končujejo pa se tudi tekmovanja v znanju. Eno izmed takih, ki se šteje za Zoisovo štipendijo, ima prednost pri vpisih v srednje šole in pri sprejemih v dijaške domove je tudi tekmovanje v Veseli šoli.V tem šolskem letu se je k temu tekmovanju prijavilo 26 učencev od 4. do 9. razreda. Tekmovanje zajema vse šolske predmete in splošno in bralno razgledanost razgledanost. Priprave so potekale v šoli enkrat tedensko v računalnici, seveda pa so se učenci pripravljali tudi doma. Obsega šolsko tekmovanje, regijsko in državno – to je letos za naše področje gostila Osnovna šola Otočec. Dosegli smo zelo lepe ali celo zavidljive rezultate, saj je kar 18 učencev prejelo bronasta priznanja, četrtošolec Aljaž Vovk je prejel srebrno priznanje, prav tako četrtošolec Luka Čuk pa je prejel zlato priznanje, ker pa je dobil vse možne točke ne državnem tekmovanju je postal tudi državni prvak v svoji kategoriji.

Svečana podelitev državnih priznanj je bila letos v soboto, 6. junija, v Festivalni dvorani v Ljubljani. Tja so bili povabljeni samo državni prvaki, njihovi mentorji in starši. Naj še povem, da so priznanja tudi številčno omejena, tako da lahko prejme ta priznanja le 2% vseh slovenskih učencev, kar pa daje tem priznanjem še toliko večji pomen. Glavna podpornica Vesele šole je Mladinska knjiga, ki letos praznuje 70 let dela, obeležujemo pa tudi 45 let Vesele šole. V tem šolskem letu so v Veseli šoli prvič tekmovali tudi učenci iz Bosne in Hercegovine, ki so bili tudi v Ljubljani na skupni podelitvi priznanj.
V programu so med drugim nastopili: pevke Nina Pušlar, Nuška Drašček, Eva Zorjan, vsestranski ustvarjalec Boštjan Gombač, raper Zlatko, za smejalne mišice in zabavo, kot se šika, pa voditelj Boštjan Gorenc – Pižama.
Vsem prvakom so podelili zlata priznanja in galaktični posladek – darilni paket, z zrebom so podarili tudi mega nagrade – tablična računalnika, udeležbo na jezikovnem taboru, družinski vikend v Nemčiji in še in še. Spomnili pa so se tudi mentoric in mentorjev.
                                                                                              Marija Andrejčič
 
Podelitev zlatih priznanj prvakom Vesele šole 2015
V soboto, 6.6. 2015, sem šel z učiteljico Marijo Andrejčič v Ljubljano na podelitev zlatih priznanj državnim prvakom Vesele šole. Voditelj slavnostnega dogodka je bil Boštjan Gorenc – Pižama, priznanja pa so podeljevali: Ula Ložar, Boštjan Gombač, Nuška Drašček, Zlatko in Nina Pušlar. Za spodbujanje k osvajanju novih znanj in motivaciji se zahvaljujem mentorici, ga. Mariji Andrejčič.

                                                                                              Luka Čuk, 4. a

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)