Select Page
EVROPSKA VAS
V sredo, 9.5.2012, smo uspešno postavili že sedmo leto zapored Evropsko vas. Pred Kulturno kongresnim centrom v Dolenjskih Toplicah so učenci postavili stojnice, na katerih so predstavljali evropske države. Na Dolenjskem so evropske države raziskovale naslednje šole: OŠ Mirna Peč, OŠ Krmelj, OŠ Mokronog – podružnica Trebelno, OŠ Globoko, OŠ Stopiče, OŠ Center Novo mesto, OŠ Belokranjskega odreda Semič, Gimnazija Novo mesto in OŠ Dolenjske Toplice. Raziskovali so naslednje države: GRČIJO, DANSKO, ŠVEDSKO, PORTUGALSKO, SLOVAŠKO, MADŽARSKO, FINSKO, LATVIJO, IRSKO, FRANCIJO, ITALIJO, SLOVENIJO, NEMČIJO, ŠPANIJO, POLJSKO, VELIKO BRITANIJO, NIZOZEMSKO IN BELGIJO.


Poleg različnih izdelkov, ki so nastajali preko celega šolskega leta je letos prevladovala kulinarika posameznih držav. Predstavljene so bile tipične jedi držav. Obiskovalci so si postregli z recepti, ki so se nahajali poleg jedi.

Leto 2012 je Evropska komisija razglasila za leto medgeneracijskega sodelovanja in solidarnosti, kar je bila tudi tema, s katero so se mladi letos pri projektu srečali. Aktivno staranje daje starejšim ljudem možnost, da ostanejo v sferi dela in delijo svoje izkušnje z mlajšimi, da še naprej igrajo aktivno vlogo v družbi in živijo čim bolj zdravo, neodvisno in izpolnjujoče življenje.

Za izpeljavo tega projekta se zahvaljujemo Občini Dolenjske Toplice, Kulturno- kongresnem centru, Termam Dolenjske Toplice,cvetličarni Gozdnega gospodarstva Straža in Mercatorju .

Maja Bobnar, koordinatorica Evropske vasi za Dolenjsko 
(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)