Select Page

V tednu Rdečega križa smo v obeh prvih razredih slišali veliko o delovanju in dejavnostih Rdečega križa. O tem sta govorili in pripovedovali gospa Fani Avguštin in gospa Dorica Turk. Pripovedovali sta iz svojih lastnih izkušenj, saj sta že vrsto let aktivistki in prostovoljki v organizaciji. V svojem pripovedovanju sta poudarili tudi to, da ni pomoč in njihovo delovanje samo v zbiranju hrane, oblačil, denarja, ampak tudi pomoč z delom starim in ostarelim osebam, ki svojega dela ne morejo več opravljati sami. Otroci so pozorno poslušali, spraševali in iz svojih izkušenj pripovedovali. Iz pripovedovanja otrok se je videlo, da že  veliko vedo o humanosti in pomoči soljudem in da tudi sami čutijo, da je potrebno ljudem v različnih nesrečah in dogodkih pomagati in da so pravi mali humanisti. Da je res, da so otroci pozorno poslušali in ob tem tudi razmišljali, je dokaz tale anekdota.

Že kar nekaj časa je gospa Fani pripovedovala o prostovoljnem delu in kaj je to, pa deček dvigne roko in seveda dobi besedo. Zelo resno vpraša: »Kdo pa je prostovoljec?« Seveda mu je gospa Fani še enkrat nazorno povedala, kdo je prostovoljec in fant je bil z odgovorom zadovoljen in prepričana sem, da sedaj zagotovo ve, kdo je prostovoljec in da si bo to zapomnil za vselej in kdo ve, mogoče tudi sam nekoč postal prostovoljec.

Tima obeh prvih razredov se zahvaljujemo obema prostovoljkama in krajevni organizaciji RK, da pripravi tako učno uro za naše najmlajše učence. Učenci pa se zahvaljujejo za pobarvanko, čokolado, radirko in zgibanko s poučno pravljico Križem kapica.

Alma Iveković

 

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)