Select Page

Kviz Male sive celice je oddaja Televizije Slovenija, ki že več kot 22 let skrbi za širjenje obzorij med osnovnošolci in gledalci vseh generacij.

Vsako leto se na predtekmovanjih pomeri več kot tristo ekip sedmošolcev iz vse Slovenije, a le dvaintrideset najboljših se uvrsti v televizijski studio. Čeprav pred snemanjem oddaje tekmovalci ne vedo, katere teme jih čakajo, se vseeno pripravljajo s pomočjo knjig Male sive celice, kjer so zbrana vprašanja iz preteklih oddaj. Letos je ta že sedma po vrsti.

Male sive celice 7 tako prinaša skoraj 1300 vprašanj, razporejenih po poglavjih, ki nosijo naslove vseh glavnih iger televizijske različice. Bralec se lahko preizkuša v znanju sam, jo bere kot enciklopedijo, ali pa v družbi razvije pravo tekmovanje vzdušje. Knjiga je lahko prijetna popestritev družinskih uric, na poletnem kampiranju ali ob topli peči.

Prvenstveno je knjiga Male sive celice 7 namenjena otrokom od 12. leta naprej. Avtorja vprašanj, Darko Hederih in Marjan Škvorc, tudi sama pedagoga, vsako vprašanje skrbno prilagodita ciljni publiki.

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)