Select Page

Z učenkami in učenci krožka RK OŠ Dolenjske Toplice smo obiskali Humanitarni center OZRK v Novem mestu. Na predstavitvi HC so slišali o zgodovini in nastanku organizacije Rdeči križ. Izvedeli so, kdo je Rdeči križ, kaj so naloge Rdečega križa, kako deluje, kako širi svoje poslanstvo in kdo lahko sodeluje v Rdečem križu. Pridobili so dodatne informacije o pomenu prostovoljstva, pripravljenosti pomagati drugim.

Ogledali smo si prostore v centru. Izvedeli smo, za kakšne vsebine in namene jih uporabljajo. Učenci so povedali svoje izkušnje in vprašali, kar jih je zanimalo. Pogovarjali smo se o tem, kako lahko in bomo v krožku RK širili, udejanjali načela RK in humanitarno noto poslanstva organizacije RK. Vodilo nam bo spoštovanje vsakega posameznika kot enkratnega bitja.

Čas obiska je hitro minil. Zaposleni so nas lepo sprejeli in pripravili zelo dobro predstavitev HC in organizacije RK.

Anja in Tomaž sta napisala vtise o obisku HC.

Anja: »Kar sem videla in slišala, mi je bilo zelo všeč. Izvedela sem, kdo je ustanovil Rdeči križ in zakaj.«

Tomaž:« Všeč mi je, da brezdomcem nudijo topli obrok in kopalnico. Predstavili so nam znak rdeči polmesec, kaj pomeni. Uporabljajo ga muslimani za znak organizacije Rdeči križ, ker imajo drugo vero. Pokazali so nam risanko o Rdečem križu po vsem svetu.«

Jožica Erjavec, mentorica krožka RK

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)