Select Page

S strani Državne komisije za izvedbo nacionalnega preverjanja znanja smo prejeli časovni okvir pilotnega e-testiranja za našo šolo, ki se bo izvajalo po naslednjem razporedu:

Namen pilotnega testiranja je, da se učenci seznanijo s programom za e-testiranje (vstopom v program in delovanjem, tipom nalog, uporabo orodja in pripomočkov za reševanje nalog, oddajo testa ipd.).

S pilotnim e-testiranjem se ne bo preverjalo znanja učencev in ne bo analiz dosežkov učencev, saj to ni namen pilotnega e-testiranja. Za učence s posebnimi potrebami testi ne bodo prilagojeni.

Pilotna e-testa bosta za 6. razred in za 9. razred. Vsak bo sestavljen iz treh delov, in sicer:

  • 1/3 testa naloge iz slovenščine,
  • 1/3 testa naloge iz matematike,
  • 1/3 testa naloge iz tujega jezika angleščine.

Predviden čas za reševanje nalog bo 45 minut. Za izvedbo pilotnega e-testiranja je za vsako skupino učencev na šoli namenjenih 90 minut.

Učenci bodo s svojimi prejetimi gesli lahko naloge reševali tudi popoldan doma (po 15.30 uri), geslo bo namreč aktivno cel tisti dan, ki nam je bil določen s strani RIC-a. V tem primeru se čas reševanja testa podaljša na 90 minut, test pa vsebuje tudi nalogo slušnega razumevanja pri angleščini.

Povezave za izvajanje pilotnega e-testiranja:

Na spletni strani https://www.ric.si/mma/Informacije%20NPZ%202021%20slo/2020082810002541/ si lahko preberete še ostale osnovne informacije glede NPZ v 6. in 9. razredu.

                                                                           ravnateljica:
Andreja Koščak, prof.

(Skupno 305 obiskov, današnjih obiskov 1)