Select Page

Ko sem začela delati nalogo, sem razmišljala: prijateljstvo je to, da imaš prijatelja pri srcu in da ima tudi prijatelj tebe.

Pri izbiri prijatelja mi ni važno, kakšne ocene ima, koliko je težak, koliko je velik, kako je oblečen. Ni mi važno, če  je bogat, reven,  če ne mara korenja. Važno pa mi je, da mi vse pove po resnici, da se veliko druži z menoj, da mi pove, kaj so delali, ko me ni pri pouku.

Zame je idealni prijatelj takšna oseba, ki z menoj igra badminton, ima rad gasilce, se šali z menoj in veliko smeji. Prijatelj me potolaži, kadar sem žalostna.

Moji najbližji prijateljici sta Pia in Ota. Pia zato, ker je moja sestra in ker jo zelo dobro poznam. Ota je moja psička in se rada z mano igra, rada se crklja in je pravi cukrček. Nika, Špela in Barbara so moje sošolke. Z Niko radi počneva enake stvari, Špela se rada smeji, kot jaz. Z Barbaro obe radi ustvarjava.

Prijatelja spoznaš v nesreči. Ko ti je hudo, je s teboj. Le pravi prijatelj ti pove, da imaš umazan obraz. In takrat nanj nisi jezen, ker veš, da ti želi dobro. Največ, kar za svojega prijatelja lahko storiš, je to, da si njegov prijatelj.

Ema Fink, 6. b

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)