Select Page
SKRIVNOSTNI GOZD V VDC-JUŽe več let zapored učenci OŠ Dolenjske Toplice skupaj z učiteljicami in šolsko pedagoginjo razveseljujejo uporabnike Varstveno – delovnega centra Novo mesto. V decembru so nas tudi tokrat razveselili s prisrčno, predvsem pa pomenljivo predstavo Skrivnostni gozd. Pokazali so nam, kako je pomembno, da se za pristen odnos potrudimo in vzamemo čas, ne pa da preko virtualnih svetov gojimo neko navidezno prijateljstvo. Iskrice v očeh in nasmeh na obrazu sta bila zanesljiva pokazatelja zadovoljnega občinstva.
Učencem in učiteljem smo približali svet uporabnikov z intelektualno oviranostjo, ki živijo v instituciji. Pokazali smo jim naše prostore in navezali pristen stik- brez virtualnih posrednikov. Z navdušenjem so preizkusili tudi efekte naše sobe za sproščanje ter občudovali umetniške poslikave prostorov po zavodu.
V imenu vseh uporabnikov Varstveno – delovnega centra Novo mesto se zahvaljujem vsem nastopajočim učencem in učiteljicam ter šolski pedagoginji, ki so nam polepšali dan. S svojo iskrenostjo in umetniško dušo so ogreli naša srca in nam v teh prazničnih dneh privabili nasmeh na obraz.
Iskrena hvala in vse dobro v letu 2015!
Maja Medic Tomič, mag. soc. dela,
strokovna delavka
(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)