Select Page

Prvi dan je za nami. Začeli smo polni pričakovanj. In jih tudi uresničili. Z učenci smo se dogovorili, da bomo v teh dneh mladi novinarji. Tako je vsaka soba zadolžena za poročanje o eni aktivnosti. O tem, kaj se nam je danes zanimivega storilo, so učenci zapisali takole:

Soba 1: »CARICE« (Anja, Nina, Mija in Lana) – POTOK PRIFARSKI JARAK

Ob potok smo se odpravili raziskovat živali. Pot nas je vodila mimo starih hiš, ki so jih zgradili iz lehnjaka, ki je nastal prav v potoku. V potoku smo dvigovali kamne. Spirali smo jih v vedrih čiste potočne vode in tako ujeli drobne živali, ki so se pod kamni skrivale. Našli smo jih veliko in jih opazovali z lupo. Videli smo ličinke muhe enodnevnice, postranice, pijavko, vodne drsalce, cevkarje. Našli smo tudi živali, ki jih sploh nismo poznali.

Soba 2: »HITRI ADRENALINCI« (Lev, Nik, Mark, Toni, Gašper) – ADRENALINSKI PARK

Adrenalinski park je postavljen ob centru CŠOD Fara. Učitelj Tilen nam je najprej povedal, kako se moramo varno obnašati v parku. Pokazal nam je zaščitno opremo, ki smo si jo oblekli. Nadeli smo si tudi čelade. Plezali smo po dveh progah. Na obeh nas je varoval voziček, vpet na kovinsko vrv. Krajša proga je lažja in nižja. Na njej smo se preizkusili vsi, celo učiteljica Urška. Daljša proga je višja in težja. Tja smo šli le pogumni. Učiteljice se niso opogumile. Najboljši deli so bili pajkova mreža, stena in deske. Nekateri smo si upali premagati ovire tudi brez držanja za varovalno vrv.

Soba 3: RAZISKOVALCI NARAVE (Jaša, Anej, Alen, Anže) – NA KMETIJI

Na kmetiji smo najprej pomagali očistiti hlev. Ovco in kozo smo dali iz hleva. Ovca je bila ranjena, ker jo je ugriznil pes, kozo pa je bolela hrbtenica. Dali smo jima jesti travo in koruzo. S koso smo kosili travo, ki smo jo pograbili in v samokolnici pripeljali do živali. Malo smo se v samokolnici vozili tudi mi. Za kokoši smo pripravili mešanico mlete koruze in otrobov v plastični posodi. Dodali smo še star kruh namočen v sirotko. Videli smo tudi dva konja in mlade kozice, ki jih je varoval pes Bobi. Kozice smo božali in jim nanosili travo. Nekateri so nesli piščancem, petelinom in puranom pripravljeno mešanico.

Pestro je bilo, kajne. No, otroci so med drugim pohvalili tudi hrano. Zdaj spijo. Skoraj vsi. Kmalu se jim pridružimo tudi učiteljice. Si pišemo jutri!

Učiteljice Urška, Nina in Katja

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)