Select Page
Bukvarna pomeni menjalnica starih knjig, ki jih ne potrebujemo več, menimo pa, da bi jih lahko potreboval nekdo drug. V šoli imamo malo bukvarno pred šolsko knjižnico. V njej si lahko otroci, učenci, zaposleni in zunanji obiskovalci samostojno zamenjajo knjige, revije in AV gradivo (CD-je, DVD-je…), če je na voljo. Menjava temelji na brezpogojni poštenosti in odnosu do knjižničnega gradiva. To pomeni, če prineseš eno knjigo, lahko eno tudi vzameš. Gradivo, ki ga prinesemo za menjavo, ne sme biti raztrgano, umazano, podpisano ali evidentirano v kakšni drugi knjižnici. V bukvarno tudi ne prinašamo odpisanega gradiva iz knjižnic. Tu nihče ne zapisuje, ne izposoja, ne prodaja, ampak si gradivo zamenjaš sam. Odprta je vsak delovni dan med 6.00 do 17.00, v času raznih prireditev v šoli tudi dalj časa.
To je tudi prostor za razna propagandna gradiva (npr. ponudbe založnikov za nabavo šolskih pripomočkov, ponudbe zavarovalnic za nezgodna zavarovanja, ponudbe otroškega in mladinskega tiska…). To pa lahko seveda vzamemo brez menjave.
Nam najbližje bukvarne so še v Dolenjskih Toplicah pred Kulturno – kongresnim centrom. Ta je odprta občasno. Stalni pa sta v Straži in v Novem mestu, kjer je možno tudi kupiti knjige po simbolični ceni.
(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)