Select Page
PREGLOVO PRIZNANJEMinila je slaba polovica šolskega leta 2013/2014 in prišel je zimski januar, mesec, ko se začnejo tekmovanja iz kemije. Letos je bil to ponedeljek, 20. januarja. Zbralo se nas je 23: 13 učencev 8. razreda in 10 učencev 9. razreda, ki smo želeli svoje znanje kemije poglobiti, ali pa se le preizkusiti v svojem znanju in razumevanju te naravoslovne vede. Rezultati so bili enaki vloženemu trudu in znanju posameznikov, nekateri boljši, nekateri slabši.
Bronasto Preglovo priznanje je osvojilo 8 učencev (HANA VIDIC, JAN CIMERMANČIČ, VALENTINA BOJANEC, BLAŽ PELKO, TANJA TOPIĆ, CHRISTIAN JANJAC, PETRA STROJIN LUKA UMEK).
Tisti, ki smo ustrezali merilu najboljših v Sloveniji, smo se uvrstili na državno tekmovanje. (HANA VIDIC, JAN CIMERMANČIČ, TANJA TOPIĆ, CHRISTIAN JANJAC, PETRA STROJIN, LUKA UMEK).
Začelo se je intenzivno učenje, priprave, branje in reševanje nalog. Z učiteljico Nado Medle Kovačevič smo imeli dodatne priprave in se trudili, kolikor je bilo mogoče. Upali smo tudi na srečo, saj brez nje ne gre. Tako smo 8. marca na OŠ Stopiče s polno glavo podatkov pokazali svoje znanje. Letošnja konkurenca je bila zelo močna. Vsak se je trudil po najboljših zmožnostih. Najuspešnejša sta bila HANA VIDIC iz 8. razreda in CHRISTIAN JANJAC iz 9. razreda, saj sta osvojila zlato Preglovo priznanje. Ostali TANJA TOPIĆ, PETRA STROJIN IN LUKA UMEK pa smo osvojili srebrna Preglova priznanja.
Prigarali smo šoli velik uspeh, sebi pa priznanje, zadoščenje in upanje na Zoisovo štipendijo.
                                                                                                   
  Tanja Topić, 9. a
(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)