Select Page

bloggingTudi na naši šoli se učitelji izobražujejo na področju računalništva. Kar nekaj seminarjev s tega področja so učitelji že opravili in vsebine realizirali pri pouku. V mesecu aprilu so se seznanili z blogom in prav zares blogali tudi sami. Najprej so spoznali kaj je blog in tudi sami za pokušino malo blogali. Zanimivo, naporno, nekaj novega?

In kaj sploh je blog? V bistvu je to spletni dnevnik, ki omogoča periodično objavljanje besedila, slik in ostalih zadev, kakor si avtor boga zamisli. Avtorji uporabljajo blog za objavo novic ali za komentiranje določene teme.

Bloge, ki jih bodo učitelji naredili, bodo uporabili pri neposrednem delu z učenci, kar je tudi cilj izobraževanja (dodali bodo didaktično vsebino).

http://www.teknolojikanne.com/

 Več o tem izobraževanju in še drugih računalniških izobraževanjih si lahko ogledate na sio portalu: http://www.sio.si/izobrazevanje/pot_do_e_kompetentnosti/
Učitelji, ki bodo uspešno opravili seminar, si bodo pridobili kompetenco 2, kar pomeni zmožnost komuniciranja in dela na daljavo.
Več o varnosti na spletu pa si lahko preberete na: http://www.safe.si/ucitelji
(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)