Select Page

Drugi decembrski teden, (letos med 8. in 14. decembrom) je že tradicionalno namenjen temu, da javnost opozarjamo na pomen poučevanja računalništva in informatike.

Dinamika sprememb v informacijski družbi nam narekuje, da se z informacijsko tehnologijo ne samo spoznavamo in se je učimo uporabljati, ampak se prav zares moramo naučiti z njo tudi živeti.

Programirati se lahko nauči prav vsakdo, tudi dekleta. Ali ste vedeli, da je prvi računalniški program prišel prav izpod rok avtorice in ne avtorja?

Učitelji računalništva in informatike si ves čas, posebno pa še v tednu poučevanja računalništva in informatike prizadevamo,  da bi navdušili mladino za spoznavanje in ukvarjanje z informacijsko tehnologijo. HourOfCode, ali  “Ura za kodo” je globalno gibanje, ki dosega desetine milijonov učencev, dijakov in študentov v več kot 180 državah.

Na spletni strani http://hourofcode.com/si se registrirajte in na voljo vam bodo navodila, že izdelane priprave in veliko vaj in primerov, video filmčkov in idej kako bi lahko nadobudno mladež navduševali nad programiranejm, in drugim znanjem računalništva in informatike.

O programiranju se bomo pogovarjali tudi v tem teddnu pri izbirnih predmetih računalništva.

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)