Skoči na glavno vsebino

Dolenjske Toplice, 27. 3. 2020

 Spoštovani starši, dragi učenci,

soočeni smo z nepričakovano izkušnjo. Naš svet se je zamajal ob spoznanju, da lahko neka drobna stvar v zelo kratkem času vpliva na vse nas. Zato je pomembno, da pri tem ohranimo povezanost in delujemo v skupno dobro vsak po svojih močeh.

Prva dva tedna učenja na domu v izrednih razmerah je za nami. V tem času smo oblikovali splošen koncept učenja na daljavo, katerega glavni namen je ohranjati stik učencev z vzgojno-izobraževalnim področjem in vsebinami znotraj le-tega. V drugem tednu smo učencem že ponudili preprosto komunikacijsko pot, preko katere so lahko učenci učiteljem posredovali informacije o tem, kaj delajo, s kakšnimi težavami se soočajo, nekateri so jim posredovali tudi fotografije svojih izdelkov in rešitve nalog, ki so jih reševali. Prav tako smo pripravili kratko anketo za učence in starše, preko katere nam lahko posredujete vaša opažanja in vaše predloge za morebitne izboljšave koncepta učenja na domu.

Nagovarjamo vas tudi preko obvestil na spletni strani šole in preko elektronske pošte. Vse skupaj smo povezali tako, da vam tako obliko v tem trenutku lahko ponudimo. Zavedamo se, da morda obstajajo boljše rešitve, zato vam bomo v tretjem tednu, v katerega vstopamo, poskušali učenje na domu narediti bolj strukturirano kot je to bilo v preteklih dveh tednih. V ta namen je bil pripravljen predmetnik s predlaganim manjšim številom ur na teden za posamezni razred, na osnovi predmetnika pa pripravljen tudi predlog urnika za izvedbo. V nadaljevanju bomo skušali tudi oblikovati povezave med sorodnimi predmeti, da bi tako olajšali delo učencem in prihranili čas, saj samostojno učenje na domu terja več časa kot pa ob strokovnem vodenju učitelja. Predlog začasnega predmetnika in predlog urnika vam posredujemo v vednost, posnema realno dnevno situacijo in nam je vsem skupaj lahko v pomoč. Če pa  bo učencem kljub vsemu še dolgčas, najdete na šolski spletni strani veliko aktivnosti za zabavno preživljanje prostega časa.

Zavedamo se, da je še veliko neznank pri našem trenutnem delu in obenem upamo, da to, spoštovani starši razumete tudi vi. Vseskozi se oblikuje koncept dela z učenci na domu, spreminja se v skladu z novimi informacijami in usmeritvami, ki jih prejemamo iz MIZŠ in ZRSŠ ter jih postopoma tudi sami oblikujemo.

Zato vas prosim, da še naprej spremljate naše objave v spletni učilnici za učence, da spremljate naše objave na šolski spletni strani in da spremljate e-pošto, ki jo prejemate.

Ob vsem tem pa se tudi zavedamo, da imate poleg tega, da skrbite, da bodo vaši otroci vsak dan spremljali spletno učilnico in učna gradiva v njej, tudi sami veliko drugih obveznosti in skrbi, ki vas obremenjujejo. Zato vam želimo, da najdete v teh dnevih, polnih zaskrbljujočih novic, tudi lepe trenutke v krogu svojih najbližjih.

Ostanite zdravi vi in vaši najbližji.

ravnateljica Andreja Koščak, prof.

Dostopnost