Skoči na glavno vsebino

Dolenjske Toplice, 22. 5. 2020

Spoštovani starši devetošolcev,

veseli smo, da se po ponovnem začetku pouka za učence prve triade lahko v ponedeljek, 25. 5. 2020, veselimo vrnitve naših devetošolcev. Verjamem, da so tudi sami – prav tako kot naši najmlajši učenci – veseli vrnitve in priložnosti, da skupaj s prijatelji uspešno in bučno zaključijo svojo osnovnošolsko pot.
Delavci šole se že pripravljamo na njihovo vrnitev. Tako kot pri učencih prve triade bo pouk za učence 9. a in 9. b potekal v ločenih skupinah, v katerih ne bo več kot 15 otrok. Urnik bo prilagojen in vam ga bosta razrednika danes posredovala.  V prvem tednu bodo imeli učenci vsak dan samo pet ur pouka. Pouk se bo začel ob 8.20, vstop v šolo pa bo možen od 8.00 dalje. Malico bodo v šoli imeli vsi učenci, na kosilo pa ste svoje otroke tudi že prijavili. Trenutna situacija žal še vedno omejuje druženje, zato bomo učence takoj po pouku usmerjali k odhodu domov. Druženje v okolici šole ali na šolskem igrišču po pouku še vedno ni dovoljeno.
Ob vrnitvi v šolo se predvideva, da bodo devetošolci v šoli nosili maske, kar pa ne bo veljalo za čas, ko bodo v razredu. Predlagamo, da se odločite za pralne maske ali šale oz. rute. Za učence, ki bodo v šolo prišli brez mask, bo – vsaj na začetku – poskrbela šola. Ob prihodu v šolo morajo učenci s sabo prinesti tudi izjavo, ki sta vam jo že v torek posredovala razrednika.
Vse druge informacije o poteku pouka in varnostnih ukrepih, ki jih bo šola izvajala za zagotavljanje varnosti učencev in delavcev šole, so vam na voljo v Protokolu ravnanja ob vrnitvi v šolo v času epidemije Covid-19 OŠ Dolenjske Toplice.
Šolski prevozi bodo vozili po voznem redu, zjutraj le 2. vožnja in po pouku 1. in 2. vožnja. Učenci, ki uporabljajo šolski prevoz, morajo na avtobusu/minibusu nositi maske.

Želim vam mirne in prijetne dni in vas vabim, da še naprej spremljate obvestila na šolski spletni strani.

Ostanite zdravi vi in vaši najbližji.

ravnateljica Andreja Koščak, prof.

Priloge:

Dostopnost