Skoči na glavno vsebino

Dolenjske Toplice, 28. 8. 2020

Drage učenke in učenci, spoštovani starši,

ponovno se bliža čas, ko bomo sedli v šolske klopi.

V tem trenutku bi vam želela podati nekaj informacij, da se boste na ponoven prihod v šolo lažje pripravili.

Pouk za učence bo v torek, 1. 9. 2020, od 2. do 9. razreda potekal v času od 8.20 do 11.50, torej 4 učne ure. Jutranjega dežurstva prvi šolski dan ni. Malico bodo imeli vsi učenci, kosilo pa le tisti, ki ste nanj prijavljeni. Po 4. šolski uri bodo učenci lahko odšli na kosilo oziroma domov. V kolikor bodo učenci že 1. šolski dan ostali v podaljšanem bivanju, bodo po končani 4. uri odšli v svojo skupino in tam počakali na svoje starše. Potrebščine, ki jih bodo učenci od 2. do 9. razreda potrebovali za 1. šolski dan so: beležka, pisalo, mapa, zvezek ali dva, šolski copati in seveda dobra volja.

Vas, prvošolce, bomo še posebej prisrčno pozdravili. V tem tednu ste prejeli pismo vaše bodoče razredničarke. V njem med drugim piše tudi, kdaj v torek se nam boste pridružili. Učenci 1. a razreda se boste skupaj s svojimi starši zbrali v jedilnici šole ob 9.00. Učenci 1. b razreda pa uro kasneje, to je ob 10.00.

Prvi šolski dan pridejo vsi učenci vozači v šolo z 2. vožnjo. Pred šolo bodo učence na označenih mestih počakali njihovi razredniki – učence od 2. do 5. razreda na ploščadi pred garderobo razredne stopnje in učence od 6. do 9. razreda na ploščadi pred garderobo predmetne stopnje. Zbiranje pred šolo se začne ob 8.10. Samostojen vstop v šolo ne bo mogoč.

Odhod domov bo po 4. šolski uri za učence, ki nimajo kosil in odidejo domov peš. Šolski prevozi bodo prvi šolski dan organizirani samo ob 13.00 v vse smeri.

Glede na sedanje razmere se s 1. 9. 2020 novo šolsko leto začne z aktiviranjem modela B-OŠ, zato:

 • Obvestilo staršem pred pričetkom novega šolskega leta.
 • Jutranje varstvo za učence 1. razreda bo od 6.00 dalje v učilnici 1. razreda.
 • Jutranje dežurstvo za učence od 2. do 9. razreda bo od 6.30 dalje v jedilnici šole.
 • V šolo bo vstop dovoljen samo učencem, starši svoje otroke pripeljete do vhodnih vrat, kjer učence počaka dežurni učitelj. (Starše naprošamo, da v jutranje dežurstvo prihajajo samo učenci, ki ga res potrebujejo.)
 • Pouk poteka po urniku v matičnih učilnicah, ki v največji možni meri preprečuje mešanje učencev med seboj razen, ko je to potrebno zaradi izvajanja specifičnih učnih predmetov.
 • Sedežni red v učilnicah se ne spreminja. Če je mogoče, se zagotovi razdalja med učenci, ki znaša vsaj 1,5 metra.
 • V času pouka in odmorov učenci razredov ne zapuščajo brez dovoljenja učitelja. Zadrževanje na hodnikih šole ni dovoljeno.
 • Priporoča se, da učenci starejši od 6 let v skupnih prostorih nosijo maske.
 • Šolska malica bo organizirana v učilnicah, kosilo pa po razporedu prijavljenih učencev v jedilnici šole.
 • Odjava šolske prehrane bo z vašim uporabniškim imenom in geslom preko eAsistenta ali telefonsko v računovodstvo šole na številko 07 3845 213 vsakodnevno do 8.30.
 • Gibanje po šoli določajo talne oznake – pravilo gibanja po desni strani.
 • Pozorni smo na higieno, varnostno razdaljo, čiščenje in razkuževanje površin.
 • Učenci pešci, ki niso vključeni v podaljšano bivanje, odhajajo iz šole samostojno in takoj po končanem pouku in dejavnostih.
 • Starši otrok, ki so vključeni v OPB, počakajo na otroka pred šolo ob določenih urah, ki so:
  –  med 13.10 in 13.20 (odhod domov po pouku in 1. avtobusa),
  –  ob 14.00,
  –  med 14.30 in 14.40 (odhod 2. avtobusa),
  –  ob 15.15 odhod iz podaljšanega bivanja,
  –  ob 16.00 odhod iz podaljšanega bivanja.
 • Šola bo v času pouka zaklenjena, na službenem vhodu je telefonska številka tajništva, na katero se pokliče za dogovorjeni vstop v šolo.
 • V času poostrenih varnostnih ukrepov brez vnaprejšnjega dogovora vstop staršev v šolo ne bo možen. Starši, ki boste imeli vnaprej dogovorjen sestanek, boste počakali pred službenim vhodom v šolo. V zgradbo šole ne boste vstopali, dokler vam delavec šole ne bo omogočil vstopa. Ob vstopu si boste pred vhodom razkužili roke in obvezno nadeli zaščitno masko.
 • Šolski prevozi bodo od 2. 9. 2020 dalje vozili po naslednjem razporedu.
 • Način izvajanja šolskih prevozov sledi modelom izvajanja pouka. V primeru modela B se le-ta izvaja po osnovnih priporočilih NIJZ: polna zasedenost sedišč, obvezna uporaba zaščitnih mask za voznika in vse potnike (učence), uporaba razkužil za roke, zračenje in redno čiščenje vozil.

AKTUALNO:

 • Razredniki 2020-2021
 • Prav tako vas obveščamo, da bomo v začetku septembra vse roditeljske sestanke izvedli v matičnih učilnicah v šoli po naslednjem razporedu:

Dan Datum Razred Ura
ponedeljek 7. 9. 2020

2. a in 2. b
3. a in 3. b

16.30
17.00
torek 8. 9. 2020 4. a in 4. b
5. a in 5. b
6. a in 6. b
16.30
17.00
16.30
četrtek 10. 9. 2020 7. a in 7. b
8. a in 8. b
9. a in 9. b
16.30
17.00
16.30
ponedeljek 14. 9. 2020 1. a in 1. b 17.00

Starše vljudno prosimo, da redno spremljate informacije v medijih in da se z otroki pogovorite o varnem vedenju v šolskih in drugih javnih prostorih ter ustrezni osebni higieni in skrbi za zdravje. Za zaščito pred okužbo s SARS-CoV-2 je bistveno, da v šolo pošiljate povsem zdrave otroke.

Verjamem, da boste zadnji počitniški vikend izkoristili za sproščeno in razposajeno slovo od poletja in se nato skupaj z nami razveselili novega šolskega leta.

Ostanite zdravi vi in vaši najbližji.

ravnateljica Andreja Koščak, prof.

Dostopnost