Skoči na glavno vsebino

Dolenjske Toplice, 6. 11. 2020

Spoštovani starši,
Vlada RS je zaradi trenutnih epidemioloških razmer v državi v četrtek, 5. 11. 2020, sprejela sklep, s katerim je za 7 dni podaljšala uporabo omejitev, določenih v Odloku o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolski zavodih (Uradni list RS, št 152/20). Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je na podlagi 104. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20) izdala sklep, s katerim je zaradi še vedno zelo resne epidemiološke situacije in izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja virusa COVID-19 določila, da se bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo.
Šola tako izvaja obvezni in razširjeni program, ne izvaja pa ekskurzij, plavalnih tečajev in kolesarskega izpita. Dnevi dejavnosti se na daljavo lahko izvajajo. 

 • V nadaljevanju vam predstavljam delo na daljavo na naši šoli

Od 1. do 5. razreda bo potekalo obveščanje staršev dan prej, da lahko starši skupaj z vašim otrokom pripravite učna gradiva že prej, v primeru, da ste v službi, otroci pa se samostojno še ne znajdejo v spletnih učilnicah.
Tako bo obveščanje staršev:

 • ob petkih do 15.00 za ponedeljek in torek (prihodnjega tedna),
 • v torek do 15.00 za sredo in četrtek,
 • v četrtek do 15.00 za petek,
 • hkrati pa bodo razredničarke urnik z vsebinami objavile in dopolnjevale tudi v spletni učilnici oddelka pod zavihkom Oddelčna skupnost.

Pouk preko videokonferenc v 1. razredu bo izveden do 3-krat na teden; 1 šolsko uro na dan.
Pouk preko videokonferenc v 2. in 3. razredu bo izveden do 1 šolsko uro na dan.
Pouk v 4. in 5. razredu bo do 2 šolski uri na dan potekal videokonferenčno in se bo praviloma začel ob 8.20 z videokonferenco. 

Od 6. do 9. razreda pa ostaja obveščanje:

 • razredniki bodo staršem tako kot do sedaj pošiljali zbirnik navodil za delo za svoj razred,
 • 3-krat na teden zjutraj od 7.00 do 7.30 (v ponedeljek pošiljajo za ponedeljek in torek, v sredo pošiljajo za sredo in četrtek ter v petek pošiljajo za petek),
 • hkrati pa bodo razredniki urnik z vsebinami objavili in dopolnjevali tudi v spletni učilnici oddelka pod zavihkom Oddelčna skupnost.

Učeči učitelji še vedno vpisujejo v razpredelnico urnika kratko vsebino oz. navodilo za samostojno delo. V razpredelnici je z modro pisavo označen ZOOM, kadar se ura izvaja preko videokonference. Poleg je dodana povezava do videokonference.
Pouk preko videokonferenc od 6. do 9. razreda bodo imeli učenci do 3 šolske ure na dan. Učenci praviloma začnejo s poukom na daljavo ob 8.20 z videokonferenco.

Ostale informacije

 • V tednu od 9. 11. 2020 do 13. 11. 2020 bo pouk potekal po urniku B.
 • V času dela na daljavo načrtujemo tudi dneve dejavnosti, in sicer v vsakem tednu dela na daljavo enega.
 • Govorilne ure bodo v torek, 10. novembra 2020, za starše učencev od 5. do 9. razreda preko e-pošte ali videokonferenčne povezave ZOOM (potek bo v vseh oddelkih enak kot je bil na predmetni stopnji v oktobru). Razredniki vas bodo o govorilnih urah obvestili tekom današnjega dne do 15.00.
 • Roditeljski sestanki bodo v torek, 10. novembra 2020, za starše učencev 1. in razreda ter v sredo, 11. novembra 2020, za starše učencev 3. in 4. razreda preko videokonferenčne povezave ZOOM (1. razred: Opismenjevanje in opisno ocenjevanje; 2. razred: Branje in pisanje; 3. razred: Poštevanka in strategije učenja; 4. razred: Delovne in učne navade). Na roditeljskih sestankih se bo spregovorilo tudi o delu na daljavo, o vaših pričakovanjih, morebitnih težavah. Razredničarke vam bodo vabila prav tako posredovale danes do 15.00.
 • Razredne ure za učence od 4. do 9. razreda bodo potekale vsak torek preko ZOOM-a od 7.45 do 8.15.
 • Učeči učitelji bodo beležili in spremljali odsotnost učencev pri pouku preko videokonferenc. Razredniki bodo ob ponavljajočih izostankih starše manjkajočih učencev tudi obvestili.
 • Pouka v času predur ne bomo izvajali.
 • Starši, prosimo, da se skupaj z vašimi otroki pogovorite o bontonu na videokonferenčnih urah preko ZOOM-a, ki ga je pripravila naša strokovna delavka. Prav tako vas prosimo, da spremljate delo vaših otrok in jim po svojih močeh pomagate. Mi se bomo trudili, da bo gradivo pripravljeno tako, da bodo učenci lahko čim bolj samostojno opravljali svoje delo.
 • O terminih ocenjevanja bodo učence oziroma vas starše obveščali razredniki.
 • Učiteljice podaljšanega bivanja bodo izvajale tutorstvo za učence po razporedu in skrbele za spletne učilnice OPB-ja.
 • V spletnih učilnicah svetovalne delavke, knjižnice in DSP bodo objavljene informacije in kontakti za pomoč, nasveti ter e-knjižnično gradivo.
 • Na spletni strani šole pod zavihkom Delo na daljavo so v ikonah objavljene nove vsebine, nasveti in koristne povezave. Vabljeni k ogledu.
 • V času dela na daljavo bomo tudi tokrat zagotovili brezplačna kosila oz. topli obrok, ki pripada tistim učencem, ki že prejemajo subvencionirano kosilo. Na topli obrok lahko svojega otroka prijavite pri šolski svetovalni delavki na službeni e-naslov Helena.Arzensek-Krajacic@os-dt.si. Topli obrok bo možno osebno prevzeti vsak dan od 11.00 do 11.15 pred šolsko kuhinjo.
 • Prav tako se na svetovalno delavko lahko obrnete v primeru, da še potrebujete dodatno IKT opremo.

Drage učenke in učenci,
prosim vas, da resno in odgovorno pristopite k delu in učenju na daljavo, da ste pri tem odzivni in da sodelujete s svojimi učitelji. 

Vsem vam, učencem in staršem pa se zahvaljujem za sodelovanje, strpnost in odgovornost, ki jo izkazujete pri upoštevanju ukrepov za varovanje zdravja. Tudi zaradi tega smo lahko epidemiološko stanje v šoli imeli pod nadzorom in kolikor toliko nemoteno izvajali vzgojno-izobraževalno delo v šoli in s skupnimi močmi ga bomo tudi v času dela na daljavo.

Ostanite zdravi vi in vaši najbližji.

ravnateljica Andreja Koščak, prof.

 

Dostopnost