Skoči na glavno vsebino

Dolenjske Toplice, 27. 11. 2020

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je z okrožnico dne 26. 11. 2020 nakazalo možnost postopne vrnitve osnovnošolcev v šolo, ki bi se (ob zadovoljivih epidemioloških razmerah) za učence 1., 2. in 3. razreda lahko zgodila že 7. 12. 2020. Odločitev še ni dokončna in bo objavljena v naslednjem tednu. V tem trenutku je jasno le, da se zaprtje šol podaljša za dodaten teden, torej v času med 30. 11. 2020 in 4. 12. 2020.

Napoved postopnega odpiranja šol je vsekakor vzpodbudna novica in če bo do odprtja v skladu z napovedmi prišlo, se bodo na šoli izvajale le najnujnejše dejavnosti, kot so redni pouk, jutranje varstvo in podaljšano bivanje. Druge oblike dejavnosti, še posebej tiste, pri katerih prihaja do mešanja skupin, šole po napovedih ne bomo smele izvajati. Delo naj bi bilo omejeno zgolj na matične oddelke, med katerimi prav tako ne bo prehajanj. Šola bo za učence prve triade zagotavljala malico in kosilo, organiziran pa bo tudi prevzem toplega obroka za starejše učence, kot je praksa že v tem trenutku.

Natančnejša navodila boste učenci in starši prejeli v naslednjem tednu, ko bodo znane natančnejše informacije. Omeniti velja tudi, da je ministrica s sklepom določila, da bo v šolskem letu 2020/21 le eno skupno ocenjevalno obdobje, ki bo za učence od 1. do 8. razreda trajalo med 1. 9. 2020 in 24. 6. 2021, pri učencih 9. razreda pa bo to obdobje krajše, saj se bo končalo že 15. 6. 2021. V tem času bodo učenci pri predmetih, ki se izvajajo do 2 uri tedensko pridobili vsaj 2 oceni, pri predmetih, ki se tedensko izvajajo 3 ali več ur, pa bodo učenci pridobili vsaj 3 ocene.

Natančnejša navodila in protokole ravnanja bomo pripravili v naslednjem tednu in jih v najkrajšem možnem času objavili na šolski spletni strani. Prosimo vas, da spremljate šolsko spletno stran, kjer vas bomo v primeru ponovnega odprtja šole obveščali o vseh podrobnostih organizacije dela na njej.

Ostanite zdravi vi in vaši najbližji.

                                                                                           ravnateljica Andreja Koščak, prof.

Dostopnost