Skoči na glavno vsebino

Dolenjske Toplice, 28. 1. 2021

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je Vlada RS danes, v četrtek, 28. 1. 2021 sprejela spremenjen Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki bo objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije.

Tako mi do nadaljnjega še vedno ostajamo zaprti, je pa MIZŠ pripravilo novost in sicer izvedbo nujnega varstva za učenke in učence v prvem triletju OŠ.

Tako Odlok Vlade RS določa izvedbo nujnega varstva za učenke in učence v prvem triletju, za tiste učenke/učence, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski in Policiji. Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca.

Nujno varstvo na šolah izvajajo strokovni delavci, ki niso razredniki in ki ne izvajajo izobraževanja na daljavo s svojim oddelkom. Pouk na daljavo po ustaljenem načinu namreč poteka naprej kot do sedaj.

Zato vas prosimo, da nam do jutri, petka, 29. 1. 2021, do 10.00 sporočite svojo namero o nujnem varstvu vašega otroka na šoli, ki se bo nato pričelo izvajati s torkom, 2. 2. 2021. Namero sporočite pomočniku ravnateljice mag. Mihaelu Potočarju na e-naslov ali na telefonsko številko 07/38 45 203.

Hvala za razumevanje.

                                                                                                                                     ravnateljica Andreja Koščak, prof.

Dostopnost