Skoči na glavno vsebino

Vlada RS je dne 28. 3. 2021 zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter v univerzah in visokošolskih zavodih. Odlok velja od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021.

Tako bodo vzgojno-izobraževalni zavodi zaprti, izvajalo se bo samo nujno varstvo za učenke in učence v prvem triletju OŠ. Nujno varstvo se zagotovi samo staršem ali staršu, ki je samohranilec, zaposlenim v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji in poklicnih gasilskih enotah. Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca (drugi odstavek 2. člena), kar pomeni, da morajo starši (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) predložiti ustrezno potrdilo o zaposlitvi.

Za učence, ki se izobražujejo na daljavo, bo šola tudi tokrat zagotovila topli obrok, ki pripada tistim učencem, ki že prejemajo subvencionirano kosilo. Na topli obrok svojega otroka prijavite pri šolski svetovalni delavki na službeni e-naslov HELENA.ARZENSEK-KRAJACIC@os-dt.si. Osebno ga bo možno prevzeti vsak dan med 11.00 in 11.15 pred šolsko kuhinjo.

Hvala za razumevanje.
                                                                                                                                                     ravnateljica Andreja Koščak, prof.

Dostopnost