Skoči na glavno vsebino

Spoštovani!

V petek, 21. 4. 2023, bomo na OŠ Dolenjske Toplice izvedli bralno-ustvarjalni večer z naslovom Andersenov večer, s katerim bomo učencem obogatili vsakdan ob branju Andersenovih pravljic. Na ta večer želimo obeležiti mednarodni dan knjig za otroke ter rojstni dan Hansa Christiana Andersena (2. april) ter svetovni dan knjige (23. april).

Za učence bomo pripravili delavnice po skupinah, ki bodo temeljile na branju ter poustvarjanju prebranega. Delavnice se bodo začele ob 19. uri, končale pa ob 21. uri. Prijavljeni učenci bodo glede na starost ločeni po skupinah, starosti bodo seveda prilagojene tudi aktivnosti. Namen delavnic je spodbuditi domišljijo učencev, njihovo ustvarjalnost, kritično razmišljanje ter nasploh krepiti njihovo bralno zmožnost.

K udeležbi prisrčno vabimo vse učence in učenke šole. Učenci in učenke na razredni stopnji se lahko na bralno-ustvarjalni večer prijavijo pri svojih razredničarkah, učenci in učenke na predmetni stopnji pa pri učiteljicah slovenščine. Prijave zbiramo do petka, 14. 4. 2023.

Dostopnost