Skoči na glavno vsebino

17. novembra 2023 bomo praznovali dan slovenske hrane in izvedli že trinajsti Tradicionalni slovenski zajtrk. Dan slovenske hrane je dan, ko naj bi se spomnili in premislili o našem načinu prehranjevanja, o tem, kakšno hrano izbiramo ali pripravljamo ter kaj jemo. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk naj bi nas spomnil, da je hrana, ki so jo pridelali in pripravili ljudje na naših kmetijah, v kmetijskih in živilskih podjetjih ter zadrugah, bolj sveža in okusnejša

Osrednja tema, ki jo bomo tokrat posebej izpostavili, je kruh. K temu spodbujajo tudi z letošnjim sloganom »Kruh za zajtrk– super dan!«

Tradicionalni slovenski zajtrk 2023 je, tako že vsa prejšnja leta, sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka. Vsa živila so slovenskega porekla.

Učenci bodo pred zajtrkom prisluhnili radijski oddaji, nato pa bo sledil tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga bodo učenci skupaj z razredniki pojedli v matičnih učilnicah. Tekom dneva se bodo odvijale različne aktivnosti, ki jih bomo povezali z dnevom dejavnosti Živim zdravo.

Več informacij o Tradicionalnem slovenskem zajtrku lahko najdete na spletni strani: https://www.nasasuperhrana.si/tradicionalni-slovenski-zajtrk/ .

Dostopnost