Obvestilo za 1. šolski dan

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

V četrtek, 1. 9. 2022, je prvi šolski dan. Pouk se bo ta dan začel ob 8.20 za učence od 2. do 9. razreda. Najprej se bomo vsi skupaj zbrali na šolskem košarkarskem igrišču, nato se boste učenci skupaj s svojimi razredniki odpravili v matične učilnice.

Učenci bodo v šoli prisotni 5 šolskih ur, prvi 2 uri bosta razrednikovi uri, naslednje 3 pa bo potekal pouk po urniku. Urniki so že objavljeni v eAsistentu, tako da si jih lahko ogledate. Učenci naj imajo s seboj šolsko torbo, šolske copate, zvezek in puščico s pisali. Kosilo bo organizirano za vse prijavljene učence.

Prav tako bo z jutrišnjim dnem 31. 8. 2022 zaživela naša nova šolska spletna stran.

Zjutraj bodo v šolo vozili avtobusi samo drugo vožnjo, po koncu 1. šolskega dne pa bodo avtobusi v vse smeri odpeljali ob 13.20.

Obveščam vas, da bodo avtobusni prevozi tudi v šolskem letu 2022/2023 potekali nespremenjeno po že utečenem voznem redu. Vozni redi avtobusov so objavljeni na spletni strani šole pod razdelkom ORGANIZACIJA, Šolski prevozi, prav tako vam jih prilagam spodaj. Veljajo od četrtka, 1. 9. 2022, dalje.

Za stanovalce Loške vasi 13 in 12b uvajamo dodatno postajo Loška vas pri hišni številki 13, in sicer s 1. vožnjo minibusa v šolo (7.15), odhod domov pa poteka z 2. vožnjo minibusa ob 14.40.

Hkrati vas prosimo in pozivamo, da otroci pravočasno čakajo na avtobus na svojih postajališčih, ter svetujemo, da pridejo na postajališče 5 minut pred zapisanim časom odhoda avtobusa oz. minibusa. Ob pričetku šolskega leta opozarjamo tudi na spoštljiv odnos do voznikov in na pravila obnašanja med vožnjo s šolskimi prevozi.

                                                                                                                                ravnateljica

                                                                                                                          Andreja Koščak, prof.

Športni dan – pohod

V petek, 23. 9. 2022, bomo na Dan slovenskega športa izvedli športni dan – pohod, za vse učence od 1. do 9. razreda. Posamezni razredi bodo odšli na različne destinacije. Odhod 8. in 9. razredov je ob 7.30 izpred šole, preostali razredi imajo odhod ob 8.20. Učenci od 1. do 5. razreda se vrnejo do 12.40, preostali učenci pa do 14.30.

Razpored pohoda:

1. razred: Sela – Meniška vas – Tek za zdravje,

2. razred: Obrh pri Dolenjskih Toplicah,

3. razred: Straški hrib (Vzletišče peter),

4. razred: Učna pot Rožek,

5. razred: Pogorelec,

6. razred: Mirna Gora,

7. razred: Markova Glava,

8. in 9. razred: Sveti Peter.

V jati z drugačnimi

V jati z drugačnimi

V četrtek, 15. 9. 2022, smo prostovoljci OŠ Dolenjske Toplice z našo mentorico Heleno Arzenšek Krajačič obiskali VDC Novo mesto in spoznali njihove prebivalce. Udeležili smo se srečanja oseb z motnjo v duševnem in telesnem razvoju,  z osebami brez motnje s sloganom »V jati z drugačnimi«. Letošnja tema srečanja je bila varnost, zato smo spoznali tudi delo gasilcev.

Zjutraj smo se s kombijem odpeljali v VDC, kjer so nas že čakali gasilci in osebje doma, prav tako pa so nas pričakali naši novi prijatelji.

Najprej so nam gasilci podrobno pokazali njihovo opremo, oblačila in gasilski avto. Lahko smo celo oblekli gasilska oblačila in poskusili gasiti z gasilsko cevjo.

Po predstavitvi gasilcev smo mi za uporabnike VDC- ja pripravili kratek program. Najprej smo skupaj zaplesali, nato pa skupaj izdelovali veliko sestavljanko, ki smo jo poimenovali Plakat prijateljstva. Vsak je na del sestavljanke narisal tisto, kar ima rad ali rad počne. Velika večina je bila navdušena nad gasilci, zato so jih tudi narisali. Prostovoljci smo jim pomagali pri risanju in rezanju. Nastal je zelo pisan in lep plakat.

Ker smo se že dobro spoznali, smo se pomerili v gasilskem tekmovanju na poligonu, ki smo ga pripravili na njihovem igrišču. Sodelovali smo v parih, si pomagali, se vzpodbujali in se veselili. Nihče ni bil jezen, če ni zmagal. Vsi smo bili veseli, da smo lahko sodelovali in se zabavali.

Ob zaključku je sledilo fotografiranje, pogovor in druženje.  Z našimi novimi prijatelji smo preživeli lep dan, si delili smeh in objeme. Spoznali smo, da sploh nismo tako različni in kako enostavno je nekoga nasmejati in mu polepšati dan. Dan je bil lepši tudi za nas, saj smo domov odšli z novimi spoznanji, veliko pozitivne energije in bogatejši za nepozabno izkušnjo.

                                                                                                              Hana Fink, 9. a