Obvestilo za 1. šolski dan

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

V četrtek, 1. 9. 2022, je prvi šolski dan. Pouk se bo ta dan začel ob 8.20 za učence od 2. do 9. razreda. Najprej se bomo vsi skupaj zbrali na šolskem košarkarskem igrišču, nato se boste učenci skupaj s svojimi razredniki odpravili v matične učilnice.

Učenci bodo v šoli prisotni 5 šolskih ur, prvi 2 uri bosta razrednikovi uri, naslednje 3 pa bo potekal pouk po urniku. Urniki so že objavljeni v eAsistentu, tako da si jih lahko ogledate. Učenci naj imajo s seboj šolsko torbo, šolske copate, zvezek in puščico s pisali. Kosilo bo organizirano za vse prijavljene učence.

Prav tako bo z jutrišnjim dnem 31. 8. 2022 zaživela naša nova šolska spletna stran.

Zjutraj bodo v šolo vozili avtobusi samo drugo vožnjo, po koncu 1. šolskega dne pa bodo avtobusi v vse smeri odpeljali ob 13.20.

Obveščam vas, da bodo avtobusni prevozi tudi v šolskem letu 2022/2023 potekali nespremenjeno po že utečenem voznem redu. Vozni redi avtobusov so objavljeni na spletni strani šole pod razdelkom ORGANIZACIJA, Šolski prevozi, prav tako vam jih prilagam spodaj. Veljajo od četrtka, 1. 9. 2022, dalje.

Za stanovalce Loške vasi 13 in 12b uvajamo dodatno postajo Loška vas pri hišni številki 13, in sicer s 1. vožnjo minibusa v šolo (7.15), odhod domov pa poteka z 2. vožnjo minibusa ob 14.40.

Hkrati vas prosimo in pozivamo, da otroci pravočasno čakajo na avtobus na svojih postajališčih, ter svetujemo, da pridejo na postajališče 5 minut pred zapisanim časom odhoda avtobusa oz. minibusa. Ob pričetku šolskega leta opozarjamo tudi na spoštljiv odnos do voznikov in na pravila obnašanja med vožnjo s šolskimi prevozi.

                                                                                                                                ravnateljica

                                                                                                                          Andreja Koščak, prof.

Zimski športni dan

Zimski športni dan

Za učence 6., 7., 8. in 9. razredov bomo v petek, 27. 1. 2023, organizirali zimski športni dan, ki bo potekal na Gačah. Učenci lahko izbirajo med smučanjem ali deskanjem na snegu ter pohodom in smučarskim tekom.

Smučanje in deskanje na snegu je namenjeno za učence, ki že znajo smučati (učenec zna samostojno uporabljati smučarske naprave, se zna varno spustiti po strmini in se zna varno ustaviti). Učenci potrebujejo svojo ustrezno smučarsko opremo (čelada je obvezna) in primerna smučarska oblačila. V nahrbtniku naj imajo topel napitek, dodatno malico in obleko za preobleč. Ceno smučarske vozovnice boste plačali po položnici.

Učenci, ki ne bodo smučali, bodo odšli na zimski pohod in se spoznali s tekom na smučeh. Učenci naj bodo primerno oblečeni (smučarska obleka, rokavice, kapa) in obuti (pohodni čevlji, škornji oz. nepremočljiva obutev). Smučarji tekači imajo lahko svojo tekaško opremo. V nahrbtniku naj imajo topel napitek, dodatno malico in obleko za preobleč.

Odhod izpred šole bo ob 8.20. S seboj bomo vzeli šolsko malico, kosilo bomo za ta dan odpovedali. Učenci naj zajtrkujejo že doma.

Pohodniki se bodo v šolo vrnili ob 13.15, smučarji pa ob 15.30.

Za šolske dejavnosti izven šole veljajo Pravila šolskega reda.

V primeru slabega vremena bo potekal pouk po urniku.