Skoči na glavno vsebino

V torek, 1. 9. 2020, smo učenci še vsi zaspani ob 8.00 začeli prihajati pred šolo, kjer so nas pričakali razredniki. Razporedili smo se po skupinah glede na oddelek in prejeli prva navodila svojih razrednikov. Po dolgem času smo se s prijatelji lahko še malo podružili. V garderobo je vstopil vsak razred posebej, pred vhodom pa si je vsak učenec razkužil roke in nadel masko.

Učenci smo se preobuli in odšli v svoje učilnice. Prvi dve šolski uri sta bili razredni uri in sta se pričeli z nagovorom ravnateljice, ki nam je zaželela uspešno šolsko leto, nadaljevali pa s ključnimi informacijami razrednikov glede urnika, hišnega reda, higienskih pravil šole v času epidemije Covid-19 … Ena od novosti v tem šolskem letu je to, da učenci na predmetni stopnji ne menjamo več razredov, ampak smo ves čas v matičnih učilnicah, razen pri športu ali ko imamo manjše učne skupine. V razredu pa ima vsak učenec svojo mizo, saj s tem ohranjamo varnostno razdaljo. Nato smo učenci delili svoja doživljanja v času počitnic in učiteljem zaupali svoja pričakovanja v novem šolskem letu. Sledili sta še dve uri pouka, namenjeni uvodnim informacijam posameznih predmetov.

Ob 11.50 smo lahko zapustili svoje učilnice in odšli na kosilo, nato pa s prvim avtobusom domov. Prvi šolski dan je bil zanimiv, a vseeno drugačen od drugih. V novem šolskem letu si želimo, da bi ostali zdravi in celo leto hodili v šolo.

Hana Fink, 7. a

Dostopnost