Skoči na glavno vsebino

Super dan-presenečenje (Primož Roglič in Andraž Pograjc v Osnovni šoli Dolenjske Toplice

Na Osnovni šoli Dolenjske Toplice poskrbimo, da učencem ni nikoli dolgčas. V ta namen organiziramo super dneve, kjer poskrbimo za virtualno druženje, pogovarjanje, kar nekaj časa pa namenimo tudi zdravju. Tema super dneva, ki se je izvajal v sredo, 13, 1, 2021, je bila gibanje. V šestih razredih pa smo ga nadgradili v šport. Tako smo se tekom celotnega tedna pogovarjali o športu in seveda športnikih. Leto 2020 je za nami, tako tudi razglasitev športnika leta. Kot prav gotovo že veste, je tudi v letu 2020 ta prestižni naslov dobil kolesar Primož Roglič. Tako sem se odločila, da Primoža pripeljem v razred – 6. b. K uri sem povabila tudi paralelko – 6. a. Potek dneva sva z razredničarko 6. a načrtovali skupaj. Zoom videokonference so idealna priložnost za hitro potovanje med kraji in državami. Primož je sodelovanje z veseljem sprejel, kljub dopustu, ki ga je preživljal z družino v Franciji. Bili smo prvi, ki smo ga preko videokonference povabili na srečanje. Ker pa je bil dan namenjen športu, sem povabila še smučarske skakalce. Člani A reprezentance so bili v času videokonference na skakalnici in jih nismo mogli motiti. Pridružil pa se nam je dober Primožev prijatelj, sosed in skakalec Andraž Pograjc, ki je lani končal z aktivnim treniranjem skokov. Oba sta se ob 9.00 pridružila videokonferenci. Učenci novih članov sprva niti niso opazili, ko pa sem jih opozorila, so bili presenečeni. Ravnateljica je gosta prisrčno pozdravila, učenca iz 6. a in 6. b razreda pa sta zelo lepo predstavila našo šolo in kraj. Sledila so vprašanja za gosta. V začetku je bilo kar nekaj treme, kasneje pa je pogovor stekel. Pridružil se nam je tudi učitelj športa. Učenci so imeli veliko zanimivih vprašanj, ki smo jih morali prekiniti, saj smo bili časovno omejeni. Zahvalili smo se gostoma in nadaljevali z delom. Primož in Andraž sta bila navdušena nad našimi učenci. Oba sta jih pohvalila, Primož pa je dejal, da bi se lahko novinarji od otrok veliko naučili. Izvedli smo virtualno srečanje, naslednji korak pa bo srečanje s športniki v živo. Na takšno srečanje pa bomo morali zaradi trenutnih razmer še malo počakati.

                                                                                                                                                                                                 Antonija Miklavčič-Jenič, prof.

 

Super dan – presenečenje

V sredo, 13.1.2021 smo imeli SUPER DAN in presenečenje. 

V sredo  sem se zbudil ob 7.00 in se pripravil za šolo. Ob 8.15 sem se udeležil bodi fit  odmora, in ko ga je bilo konec, sem se okoli deste ure, udeležil skupne ure s 6. b razredom. Učiteljica 6. b razreda povedala: » Presenečenje je bilo namenjeno za 6. b, ampak sem si rekla, zakaj ne bi povabili še 6. a.« Potem nas je vprašala, ali vidimo koga znanega in v tistem trenutku sem šel pogledat na vse strani v zoom – u. Takrat sem zagledal Primoža Rogliča, ki je prejšnje leto zmagal La vuelto in Andraža Pograjca, ki je v skokih dosegel rekord 224 m. Za njiju smo imeli veliko vprašanj. Največ smo jih imeli za Primoža. Primoža sem vprašal tri stvari. Sicer se jih ne spomnim. Naš kolesarski junak ima tudi luštkanega sina.

Zame se je dan končal odlično, ne vem pa kako za druge.

                                                                                                                                                                                           Jon Janez Novinec, 6. a

 

Presenečenje

Presenečenje mi je bilo zelo všeč. Tudi doma navijamo za Rogliča. Zelo sem bil
navdušen, ko sem ga videl, zastavil sem mu tudi nekaj vprašanj. Hvala, ker ste
nam naredili presenečenje in vključili tudi nas 6. a. Upam, da bo še kdaj tako
presenečenje. Tudi sam se rad usedem na kolo.

                                                                                                                                                                                                                Žan Zamida, 6. a

 

Super dan

Živijo moje ime je Meta in danes vam bom predstavila naš super dan, ki je bil zame najboljši dan dejavnosti. Če te zanima, kaj se je dogajalo, si le preberi ta prispevek. Ob 8.20 smo se vsi osnovnošolci OŠ Dolenjske Toplice zbrali na zoomu in skupaj izvedli bodi fit izziv, kjer smo se ob glasbi razmigali. Ob 8.30 smo se povezali na povezavo naših razrednih učiteljev. Na zoomu so se nam pridružili še 6. a razred. Pogovarjali smo se o raznih športnikih… Med odmorom smo imeli čas za zdrav zajtrk in igro na snegu. In nato je sledilo presenečenje. Ste pripravljeni 3,2,1… na zoom sta se nam je pridružila športnik leta Primož Roglič (trenutno najboljši kolesar na svetu) in skakalec Andraž Pograjc (bivši tekmovalec, trener v smučarskih skokih). Predstavila sta nam vsak svojo športno disciplino in kako preživljata prosti čas. Odgovarjala sta na naša vprašanja: Kakšni so občutki ob spuščanju z visokih skakalnic? Kako je, ko prideš na cilj po dolgi kolesarski etapi? Kako vrhunski športniki usklajujejo naporne in dolge treninge ter tekme z družino? In še mnogo vprašanj, na katera sta nam z veseljem odgovarjala. Ko sta se poslovila, smo se po oddelkih razdelili v break roome in se pomerili v tekmovanju plenka (vzdržljivostna vaja za globoke trebušne mišice). Zmagovalci mojega 6. b razreda so se uvrstili v finale. Pomerili so se s finalisti iz 6. a , 7. a in 7. b razreda. Zmagal ni nihče iz mojega razreda. Pa nič zato. Važno je sodelovati in ne zmagati.

 

                                                                                                                                                                                                         Meta Hönigman, 6. b

OBISK PRIMOŽA ROGLIČA IN ANDRAŽA POGRAJCA

  1. 1. 2021 smo imeli super dan. Zjutraj smo imeli bodi fit odmor, potem pa je sledil zoom. Na zoom-u smo bili učenci 6. b in 6. a. Najprej smo se pogovarjali o športnikih in nato sta se kar naenkrat pridružila Primož Roglič in Andraž Pograjc. Najprej smo bili vsi zelo presenečeni, nato pa zelo veseli. Ko smo pripovedovali ostalim učencem iz drugih razredov, nam sprva niso verjeli. Vsi so nam zavidali.

Andraž Pograjc  je povedal, da je pred enim letom zaključil s smučarskimi skoki.  Andraž je leta 2019 treniral kitajske deklice. Trenira pa otroke od starosti 4 do 14 let.

Primož Roglič pa je povedal, da je najprej treniral smučarske skoke, nato pa je imel hudo poškodbo in končal kariero skokov. Po naključju je pričel s kolesarjenjem, kjer je dosegel lepe rezultate. To ga je spodbudilo, da se je s kolesarjenjem pričel aktivno ukvarjati. Skupaj z Andraževim očetom so kolesarili.  Ko se je udeležil svoje prve poskusne dirke, je brez treninga zmagal. S kolesarjenjem je pričel pri 22 letih. Trenutno trenira in živi v Franciji.

 

                                                                                                                                                                                                                           Pina Lavrič, 6.

Super dan

V sredo, 13.1.2021, smo imeli v šoli super dan. Prvo uro smo se zbrali vsi učenci naše šole na zoom-u. Skupaj smo telovadili in se dobro razgibali. Drugo uro pa smo imeli zoom samo učenci 6. razredov. Učiteljici sta nam pripravili presenečenje. Preko zoom-a smo srečali dva odlična športnika. Primož Roglič je vrhunski kolesar, Andraž Pograjc pa je odličen smučarski skakalec. Povedala sta nam veliko  zanimivega o sebi in nas navdušila za šport.  Primož Roglič je začel kot smučarski skakalec. Ker se je pri skoku zelo poškodoval, se je preizkusil še v kolesarstvu. V tem športu dosega  odlične rezultate.                                                                            Andraž Pograjc nam je povedal, da so treningi za skakalce izredno naporni. Kadar leti, se počuti, kot da bi ležal nad oblaki. Zdaj trenira tudi mlajše skakalce. Oba nas vse spodbujata, da se ukvarjamo s športom. Niso pomembne samo medalje, ampak tudi gibanje, v katerem bomo uživali.

Rosa Brinovar, 6. a

 

Dostopnost