Skoči na glavno vsebino

Zjutraj smo prišli v šolo in odšli na avtobus, ki nas je odpeljal do solin. Tam smo imeli predavanje in izvedeli veliko novega. 

Vodička nam je pokazala solni kamen, koščke soli ter ključavnico, ki je bila pri njih nekoč izdelana iz lesa. Izvedeli smo, da je bilo tu prej morje, ki je odteklo. Za njim so ostale samo še jame. S pomočjo tektonskih plošč je morske vode prodrla v jame in tako je nastala sol.

V okolici veliko trgovin s spominki. Učitelji so nam dovolili, da si jih lahko kupimo. Imeli so večinoma izdelke iz lesa ter sol.

Sledila je vožnja z avtobusom do cerkve Dólmen de Alcobertas. V njej je bilo vse starinsko, a čudovito. Imeli so lepe umetnine. Bilo mi je zelo zanimivo. Po prihodu v šolo smo imeli kosilo.

Do do 19.00 smo bili prosti. Delali smo kar smo hoteli. Jaz sem bila pri prijateljicah, družile smo se, zabavale in delale frizure.

Zvečer smo se odpravili v šolo, kjer smo poskusili jedi, ki so značilne za Portugalsko. Na koncu smo dobili nazaj naše vrečke , ki smo jih naredili oziroma pobarvali v četrtek ter potrdilo o prisotnosti na mobilnosti.

Ob koncu smo se poslovili od naših novih prijateljev ter potočili tudi solze.

Rosa Brinovar, 7. a

Dostopnost