Skoči na glavno vsebino

Osnovna šola Dolenjske Toplice v letošnjem letu praznuje 50 let začetka izgradnje. To je čas, ko je tedanji ravnatelj Vinko Cirnski z veseljem spodbujal gradnjo šole v želji, da učenci v topliški dolini dobijo skupen prostor za učenje, druženje, športne aktivnosti in različne druge dejavnosti. Čas petdesetih let je prinesel veliko sprememb, tako v procesu organizacije dela, obravnavi učne snovi, kot tudi samemu izgledu šole. Tudi člani kolektiva so se ves čas menjali. Ker z vsakim letom prihajajo nove stvari, stare pa gredo počasi v pozabo,  bomo v letošnjem šolskem letu učencem na različne načine  predstavili ta zgodovinski čas, kiga bomo sklenili s slavnostno prireditvijo v oktobru 2023.

Učenci, delavci in obiskovalci šole bodo imeli priložnost skozi razstave spoznati čas petdesetih let. Razstavljali bomo staro tehnologijo, učne pripomočke, stare zvezke, pisala, oblačila, fotografije dejavnosti, glasila, leposlovje in knjige, ki smo jih prebirali v tem zgodovinskem obdobju. Vsak mesec bomo v času govorilnih ur pripravili posebno tematsko razstavo, ki si jo boste lahko ogledali na razstavnem prostoru pred garderobo razredne stopnje.

Na naši šoli so bili že od nekdaj učenci zelo uspešni v športu, trudili so se biti najboljši. Lahko se pohvalimo z mnogimi vidnimi rezultati. Izbirali smo športnike in športnice šole, zato bomo ob tej priložnosti spoznali vseh petdeset športnikov in športnic šole.

Jesenski in zimski čas bomo izkoristili za sodelovanje z babicami in dedki, nekdanjimi delavci šole in vsemi občani topliške doline, ki bi želeli podeliti spomine z nami in nam pričarati utrip takratnega časa. Zelo bomo veseli tudi vaših pisnih prispevkov o dogodkih in življenju v tej šoli. V tajništvo šole jih lahko posredujete po navadni ali elektronski pošti.

Učenci bodo trenutke preteklosti in sedanjosti ujeli in shranili s pomočjo sodobne tehnologije na dejavnostih, ki potekajo na šoli.

Vse podrobnosti lahko spremljate na spletni strani šole.

Vljudno vabljeni k sodelovanju.

                                                                                                          Tim 50 let OŠ Dolenjske Toplice

Dostopnost