Skoči na glavno vsebino

Vsak prvi teden v mesecu oktobru poteka Teden otroka, ki je program Zveze prijateljev mladine že od leta 1954. Letos je potekal od 3. do 10. oktobra. Osrednja tema je bila »SKUPAJ SE IMAMO DOBRO«.

Šolska skupnost je tako v tednu otroka pripravila sprejem prvošolčkov v šolsko skupnost, izpeljala prve Igre brez meja ter vključila v šolski jedilnik ideje za malico in kosilo učencev 1. in 9. razredov.

V torek, 4. 10. 2022, smo organizirali prve Igre brez meja za vse oddelke od 1. do 9. razreda. Potekale so na šolskem igrišču, ločeno po triadah. Vsak oddelek je zastopalo določeno število učencev in učenk, ki so se preizkusili v različnih zanimivih in zabavnih športnih nalogah. Preostali učenci pa so svoje vrstnike športno spodbujali s tribun. Igre so bile prilagojene starosti in zmožnosti učencev, kljub temu pa so morali tekmovalci, katerim je bila zaupana naloga zastopanja oddelka, pokazati veliko spretnosti, iznajdljivosti in hitrosti. Na koncu vsakega sklopa iger so se tekmovalci po oddelkih pomerili še v vlečenju vrvi. Na koncu dneva so bili vsi učenci, tako tekmovalci kot navijači, navdušeni nad igrami.

V petek, 7. 10. 2022, je potekal sprejem prvošolčkov v šolsko skupnost. Sprejem je potekal na šolskem igrišču, kamor so učence 1. razredov ob spremljavi marša pospremili devetošolci. Sledil je je program, ki ga je vodila predsednica šolske skupnosti Nina Janežič. Po uvodnem pozdravu in nagovoru je sledil še govor ravnateljice Andreje Koščak. S svojim nastopom so se predstavili tako prvošolčki kot devetošolci. Za uradni sprejem v šolsko skupnosti so morali prvošolci še slavnostno zapriseči. Ob zaključku je sledil še skupni častni krog na atletskem stadionu. S tem so letošnji prvošolci postali uradni člani šolske skupnosti.

Katja Bučar, prof. in Gašper Štih, prof., mentorja Šolske skupnosti

Dostopnost