Skoči na glavno vsebino

Se sprašujete, kako je to mogoče? Čisto enostavno. Trije učenci 4. a razreda smo se prijavili na tekmovanje

NAJVEČJI SPLETNI KVIZ O VARNI RABI INTERNETA NA SVETU. Potekalo je v organizaciji podjetja A1.

Spletni kviz je potekal preko spletne aplikacije v četrtek, 16. 2. 2023. Vsak tekmovalec je dobil svoje geslo, preko katerega se je prijavil. Tema tekmovanja je bila VARNA RABA INTERNETA.

Na tekmovanje smo se pripravljali po končanem pouku, predelali vse gradivo, ki nam je bilo ponujeno, rešili dodatne kvize in se veliko pogovarjali o varnosti na internetu. V pomoč nam je bila mentorica Antonija Miklavčič-Jenič. Res, da smo v četrtem razredu, vendar že veliko vemo o varnosti na internetu, predvsem pa o naših osebnih podatkih.

Velika dodatna motivacija je bilo zavedanje, da bomo preko kviza sodelovali v osvojitvi Guinnessovega rekorda. To nam je tudi uspelo. Kviz, ki ga je vodil Sašo Stare, je trajal 60 minut, udeležil pa se ga je tudi uradni sodnik GUINNESS WORLD RECORDS™ Richard Stenning, ki je bil nad zagnanostjo učencev naravnost navdušen. Da smo se vpisali med rekorderje, smo morali upoštevati kar nekaj pravil:

  • vsak učenec je moral biti prijavljen s svojo kodo,
  • kviz je moral trajati vsaj eno uro, brez premorov,
  • vsak udeleženec je moral odgovoriti na vsa vprašanja.

Ob koncu kviza je Richard Stenning slovesno razglasil, da je rekord osvojen.

Naša šola se ni uvrstila med prve tri šole, smo se pa veliko naučili.

Ali veste, kaj je TINNG,  kako sestavimo in si zapomnimo zapleteno geslo? Vse in še več bomo predstavili sošolcem na razredni uri.

Enej Mohorič, 4. a, Janez Pečaver, 4. a, Filip Kralj, 4. a, Antonija Miklavčič-Jenič

Dostopnost