Skoči na glavno vsebino

Teden Rdečega križa je bil letos v znamenju slogana »Vse, kar delamo, delamo »iz srca«.  Z različnimi  vsebinami in dejavnostmi smo širili poslanstvo in humanitarnost Rdečega križa. Sodelovali smo z OZRK Novo mesto in s  KORK-om Dolenjske Toplice. Prostovoljci  OZRK NM, ga. Darja, ter dijaka Andraž in Klemen, so v 4. in 5. razredu  izpeljali delavnice Reci NE nasilju, v 9. razredu pa delavnici Humanitarnih vrednot.

Najstarejšim otrokom  iz vrtca in 1. razreda sta prostovoljki OZRK NM, ga . Zvezdana in ga. Vlasta, z lutko Križem Kapica predstavili  poslanstvo RK.  V 1. razredu sta na  predstavitvi organizacije RK o njenem humanitarnem delovanjem sodelovali aktivistki prostovoljki KORK-a,  ga. Alma in ga. Magda ter učenci krožka RK. Zanimivo, nazorno in čustveno sta povedali in opisali svoje naloge, izkušnje prostovoljke  in delovanje RK med ljudmi. Prvošolce so učenci krožka  seznanili s  Košarico RK. Izvedeli so kaj je Košarica RK, kdaj in kaj se zbira in komu bodo darovali.

V šoli in vrtcu Gumbek smo izpeljali Košarico RK. Košarica je bila polna prehranskih izdelkov in higienskih artiklov. Predali smo jo KORK-u DT, ki je pripravil pakete za občane naše občine, ki pomoč potrebujejo.

Hvala vsem, ki ste darovali, podpirate dobroto in poslanstvo organizacije RK. Tudi letos smo dokazali, da nam je mar za sočloveka in da vse, kar delamo, delamo iz srca.

Jožica Erjavec, mentorica krožka Rdeči križ

Dostopnost